1 Ekim 2024 Salı

ESP İstanbul İl Kongresi'nde direniş çağrısı

ESP İstanbul İl Örgütü 13 ilçede kongrelerini tamamladıktan sonra il kongresini gerçekleştirdi. Kongrede il başkanlığına Deniz Aktaş seçildi. Kongrede direnişi ve mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul 4. Olağan İl Kongresini tamamladı.

Eş Genel Başkan Özlem Gümüştaş ve SKM Sözcüsü Çicek Otlu'nun katılımıyla Ataşehir İlçe Örgütü'nde gerçekleştirilen kongre devrim ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

BAHÇECİ: TUTUKLAMA SALDIRILARINA RAĞMEN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRDÜK
Kongre'de ilk sözü ESP İstanbul İl Başkanı Ezgi Bahçeci aldı. Bahçeci yaptığı konuşmada 2.5 yıl boyunca gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı. Pandemi koşullarında sokakları tutan ücretli izin çalışmasının yanı sıra İstanbul Sözleşmesi'ni savunma, ekonomik krize karşı kampanya, 8 Mart-1 Mayıs çalışmalarına gerçekleştirdiklerini aktaran Bahçeci, işçi ve emekçilerine giderek kapitalizmin sömürü vahşetini anlattıklarını, mücadele çağrısı yaptıklarını söyledi.

Devletin itirafçıları eliyle gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle çok sayıda il yöneticisinin gözaltına alındığını ve tutuklandığını belirten Bahçeci, bu saldırılara rağmen çalışmalarına kararlı bir şekilde devam ettiklerini, örgütlenme çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. Bahçeci, yeni seçilerek yönetime, daha fazla kitlelere gitme, politik faaliyeti farklı biçim ve araçlarla zenginleştirerek ilerletme çağrısında bulundu.

GÜMÜŞTAŞ: SÜRECİN TEK ANAHTARI DİRENMEK
ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş da önceki dönemin zorluklarına göğüs geren il yönetimini tebrik etti. Partilerinin gözaltı-tutuklama, itirafçı saldırıları, gözaltında kaybetme girişimi gibi saldırılara maruz kaldığını söyleyen Gümüştaş, "Bu sürecin tek bir anahtarı vardı; direnmek, tasfiyeci kuşatmaya yenilmemek ve çizgi kararlılığını sürdürmek. Geride kalan dönem pratiğimizin en gerçek ifadesi bu direniş ve çizgi kararlılığıdır. Her bir yoldaşa, her bir il örgütüne, mücadele alanımıza yapacağımız eleştiriler bu gerçeklik zemininde ele alınmalıdır" dedi.

'ÖRGÜTLENME SEFERBERLİĞİNE İHTİYACIMIZ VAR'
Partilerinin örgüt olma ve örgütlenme konusunda önemli bir hafıza yitimi ve pratik kaybı içerisinde olduğu özeleştirisinde bulunan Gümüştaş, şunları söyledi: "Parti fikrini bir kolektif bütünlük olarak oluşturmak ve yüksekte tutmak, bir ilçe yönetiminin oluşturulmasında görev üstlenmekten tutalım da, yapılacak bir konserin salonunu hazırlamak, bir işçi direnişine dayanışmayı örmek; partinin sözünün, iradesinin koyulması gereken bütün alanlarda, partiden umudu, beklentisi olan işçiler, emekçiler karşısında partili emekçiler, partili militanlar olarak durabilmektir. Önümüzdeki dönem bu konuda bizi daha fazla göreve çağırıyor. İşçi ve emekçiler biriken isyanlarını buluşturabilecekleri bir mücadele bayrağına halen muhtaç. Çeşitli parti etkinliklerinde, eylemlerde yanımıza gelen dostlarımız, taraftarlarımız, bizden umudu olan insanlar halen partimizle buluşabilmiş değil. İşte bütün bunlar için parti birliğini yükseltmeye ve örgütlenme seferberliğine ihtiyacımız var."

AKTAŞ: DİRENİŞİ YÜKSELTECEĞİZ
Yeni dönemde ESP İstanbul İl Başkanı görevine aday olan Hatice Deniz Aktaş da, zorlu bir süreç geçirdiklerini söyledi. Aktaş, "Geçmiş dönemde yönetimde yer alan, emekleri geçen bütün yoldaşlara teşekkür ediyorum. Bu dönem bakımından da işimiz zor olacak. Rojava devrimimiz işgal saldırısı altında. Kriz ve yoksulluk artmış, yoksulların isyanı büyümüş durumda. Kadınlar olarak kazanılmış haklarımız tehdit altında. Ama biz görüyoruz ki bu dönem bakımından da 8 Mart'tan Newroz'a, 1 Mayıs'tan 15-16 Hazıran'lara kadar direniş yükselmeye devam ediyor ve devam edecek. Birkaç gün önce gerçekleşen Gezi'nin yıldönümü eyleminde, Gezi'nin ne kadar güncel olduğunu görmüş olduk. Bunu o barikatları yıkan iradede gördük. İşçilerin, emekçilerin direnişlerinde, grevlerinde görmeye devam ediyoruz. Direnişin yükseleceğini biliyoruz ve bundan sonraki süreçte görev aldığımız arkadaşlarımızla bu süreci hep birlikte göğüsleyeceğiz" diye konuştu.

Yeni yönetimin direniş ve mücadeleyi büyütmek için çalışacağını vurgulayan Aktaş, "Bu mücadeleyi yükseltmek için bütün yoldaşlara birlikte mücadele çağrısı yapıyorum. Biz kazanacağız" dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimlerde Hatice Deniz Aktaş ESP İstanbul İl Başkanı olarak belirlendi.