23 Eylül 2024 Pazartesi

ESP, İzmir Adalet Nöbetini ziyaret etti

"Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm" talebiyle sürdürülen adalet nöbeti eylemleri 5 kentte devam ediyor. ESP, İzmir'deki Adalet Nöbeti'ndeki aileleri ziyaret etti. Tecridin sadece Kürtlerin sorunu olmadığını belirten ESP'liler, "Sokaklarda tutsakların sesi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü, "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm" talebiyle tutsak yakınlarını yaptığı Adalet Nöbeti eylemini ziyaret etti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Temsilciliği'nde süren Adalet Nöbetinin bugün 6'ıncı günü. "Ji bo edeletê tecrîdê bişkînin, ji bo aşitiya civakî em bibin denge zindanan- Adalet için tecridi kaldıralım barış için zindanlara ses olalım" ve "Li dijî tecridê berxwedan" afişlerinin asılı olduğu nöbet eylemini bugün Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Aydın Kadın Meclisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü, DEM Parti İzmir İl Eşbaşkanları Vezan Karabulut ve Mehmet Kuruş ziyaret etti.

ESP: SOKAKLARDA TUTSAKLARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
ESP adına yapılan konuşmada, "Başta sayın Öcalan ve siyasi tutsakların üzerinde uygulan tecrit ve işkenceler son bulup, siyasi tutsaklar özgürleşene kadar bulunduğumuz bütün alanlarda tutsakların sesi olmaya devam edeceğiz" denildi. Garibe Gezer'in hapishanede gördüğü işkenceler sonucu devlet eliyle katledildiği hatırlatılan konuşmada, "Tecrit sadece Kürtlerin sorunu değildir. Çünkü hapishanelerde insanlık suçu işleniyor bütün kamuoyunun gündemi olmalıdır, sosyalistler, komünistler, insan hakları savunucuları ve bütün halkların sorunudur tecrit. Bizler bu yüzden sokaklarda tutsakların sesi olmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

'TECRİDE KARŞI SES ÇIKARALIM'
Nöbette konuşan DEM Parti Parti Meclisi (PM) üyesi Aysel Batyar Önsel, adalet nöbetlerine verilen desteğin büyüdüğünü söyledi. Batyar, "Hukukla, yasayla, anayasayla yönetildiğini söyleyen bir ülkede tutsak olan her bireyin hakkı olan, avukat, aile görüşünün engellenmesi demek tüm topluma doğru giden bir hukuksuzluk demektir" dedi.

Tüm toplumun tecrit altına alındığını kaydeden Batyar, "Tüm toplum kesimlerini, kadınları, gençleri, sol, sosyalist, muhalif tüm halkları bu tecride karşı duyarlı olmaya, ses çıkarmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti eylemi de bugün 33'üncü gününde. 

DEM Parti Bağlar İlçe binasındaki nöbet eylemini 78'liler Derneği, DEM Parti Silvan Örgütü, MEBYA-DER ziyaret etti. 
 
78'liler Derneği adına söz alan Ahmet Ertak, Abdullah Öcalan özgür olmadan Kürdistan'da kimsenin özgür olamayacağını söyledi. Sadece Kürtler değil, Kürtler dışında birçok kesimlerin baskı altında olduğunu kaydeden Ertak, "Açlık grevi ve Adalet Nöbeti eylemleri çok anlamlı. 12 Eylül 1980'de arkadaşlarımız işkencelerle yüz yüze kaldı. Kürt halkının iyiliğini istemeyenler 5 No'lu cezaevinde yaşananları yok etmek istiyor. Ama biz özellikle 78'liler olarak direniyoruz. Bu halkın değerlerinin korunması için elimizden ne gelirse yapacağız" dedi.

AÇLIK GREVİ EYLEMİ 40'INCI GÜNÜNDE
PKK'li tutsakların hapishanelerde başlattığı açlık grevi eylemi de 40'ıncı gününde. Tutsaklar, "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm" kampanyası kapsamında 27 Kasım'da açlık grevi eylemine başlamıştı.