8 Ekim 2024 Salı

ESP İzmir İl Başkanı Kerim Altınmakas tahliye edildi

ESP İzmir İl Başkanı Kerim Altınmakas'ın tutuklu yargılandığı davanın duruşması, Bakırköy Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti Altınmakas'ın tahliyesine karar verdi.

İtirafçı Özüm Özak'ın yalan beyanlarına dayanılarak tutuklanan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Başkanı Kerim Altınmakas'ın yargılandığı davanın duruşması görüldü. Mahkeme heyeti Altınmakas'ın tahliyesine karar verdi.

14 Ocak 2021'te aralarında ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş'ın da yer aldığı siyasi soykırım operasyonunda 47 sosyalist gözaltına alınmıştı. Tutuklama talebiyle sevk edilen 20 sosyalistten ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör, ESP yöneticisi Kerim Altınmakas, Limter-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır ve Gülşah Padak tutuklanmıştı.

HDP PM üyesi Sıtkı Güngör ve Gülşah Padak yargılandıkları davalarda farklı tarihlerde tahliye edilmişti.

ESP İzmir İl Başkanı Kerim Altınmakas, Bakırköy Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmasına İzmir Kırıklar 1 Nolu F Tipi Hapishanesi'den SEGBİS ile katıldı.

Duruşmada savunma yapan Altınmakas, "15 yıl işçilik 15 yıl esnaflık yaptım. İşçi ve köylünün çektiği sıkıntılar, doğanın katledilmesi beni rahatsız etti. İnsanca ve onurlu bir yaşam için çocuklarıma iyi bir gelecek bırakmak için ESP'li oldum, pişman değilim. İyi ki tanıştım bu onurlu mücadeleyle" dedi ve tahliyesini istedi.

Altınmakas'ın avukatı İmdat Ataş ise itirafçı Özüm Özak'ın bayanlarının yalan olduğunu belirtti, müvekkilinin tahliyesini istedi.

Yapılan savunmaların ardından savcı, ESP İzmir İl Başkanı Kerim Altınmakas'ın tahliye edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti de Altınmakas'ın tahliye edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.