23 Eylül 2024 Pazartesi

ESP: Katliamların hesabını soracak birleşik mücadeleyi birlikte yaratacağız

19 Aralık Hapishaneler katliamı başta olmak üzere Aralık ayı katliamlarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınlayan ESP, "Bu coğrafyada adalet mücadelesi veren bütün adalet arayışçılarının yanında olacağımızın ve katliamların hesabını soracak birleşik mücadeleyi birlikte yaratacağımızın sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, 19 Aralık Hapishaneler katliamının yıl dönümü ve Aralık ayında gerçekleşen katliamlara ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"19 Aralık hapishaneler katliamı, Maraş, Roboski, Reina... Bu coğrafyanın katliam tarihinden aralık ayının payına düşenler. Katliamın görünen faili kimi zaman politik İslamcı faşistler, kimi zaman IŞİD çeteleri, kimi zaman bizzat devlet olsa da kendinden olmayanı katlederek sindirmek bu devletin 100 yıllık geleneğinin ana damarıdır. Hapishanelerde F tiplerine direnen devrimciler, Maraş'ta Aleviler, Roboski'de Kürtler; faşist devletin inkar ve imha politikalarının sonucu katledilerek tüm ezilen, yok sayılan, hakları elinden alınan kesimlere gözdağı verildi. Direnenlerin iradesi kırılmak istendi.

Ancak ne devrimciler teslim oldu ne yurtseverler diz çöktü ne de Aleviler 'eşit yurttaşlık' mücadelesinden vazgeçti. Faşist diktatörlük de; her daim söz-eylem-örgütlenme hakkı için mücadele eden işçileri, Alevileri, Kürtleri, kadınları, gençleri karşısında buldu. Çünkü bu topraklarda faşizmin katliam geleneğinin karşısında ezilenlerin direnişi hiç bitmedi.

Bugün faşizmin katliam politikalarına karşı durmak; 19 Aralık hapishaneler katliamının, Maraş'ın, Roboski'nin, Reina'nın hesabını sormak için politik özgürlük mücadelesini büyütmek, söz-eylem-örgütlenme hakkının kazanılması için birleşik mücadeleyi yaratmak ve bu faşist düzeni değiştirmektir. Çünkü Kürtlerin, Alevilerin, işçilerin, kadınların, gençlerin eşit, özgür, cins ayrımsız bir düzende yaşaması mümkündür.

Hapishanelerdeki açlık grevine ses vermek, İmralı başta olmak üzere dayatılan tecridi kırmak, infaz yakmalara, mektup-görüşçü yasağına, hak gasplarına, keyfi uygulamalara karşı çıkmak; Kürt halkının özgürlük mücadelesini ve Alevilerin 'eşit yurttaşlık' talebini sahiplenmek, zorunlu din derslerine itiraz etmek bugünün temel görevidir. Devletin katliam geleneğinin hesabının sorulması, katliamlar başta olmak üzere insanlık suçlarıyla yüzleşilmesi için eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesini büyütmeliyiz.

Yeni bir mücadele yılına girmeye hazırlanırken başta aralık ayı katliamları olmak üzere bu coğrafyada adalet mücadelesi veren bütün adalet arayışçılarının yanında olacağımızın ve katliamların hesabını soracak birleşik mücadeleyi birlikte yaratacağımızın sözünü veriyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız."