8 Ekim 2024 Salı

ESP PM üyesi Toper: Mitingin politik etkisini Türkiye ve Kürdistan'a yayacağız

ESP PM üyesi Mustafa Naci Toper, 8 Temmuz'da düzenlenecek İzmir mitingini, etkisini tüm Türkiye ve Kürdistan'ı kapsayacak şekilde örgütlediklerini kaydetti. Toplumsal muhalefete karşı topyekün bir saldırı olduğunu belirtti, faşizmi ancak birleşik mücadeleyle yeneceklerinin altını çizdi. Sokak sokak mitinge hazırladıklarını anlatan Mustafa NaciToper, İzmir emekçilerini mitinge ve birleşik mücadeleye çağırdı.

İzmir'de düzenlenecek olan "Demokrasi için bir nefes" mitingi, yerel bir miting gibi görünse de çapı ve politik etkisi Türkiye ve Kürdistan'ı kapsayacak şekilde örgütleniyor. 8 Temmuz saat 18.00'de Gündoğdu meydanında gerçekleşecek mitingin şiarı ise "Denizler yaşayacak, faşizm kaybedecek." 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü de sokak sokak mitingi örgütlüyor ve tüm emek, demokrasi güçlerini birleşik mücadeleye çağırıyor. 

ETHA'ya konuşan ESP PM üyesi Mustafa Naci Toper, mitingin HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesi ile kapatma davasına bir yanıt olacağını belirtti, "Tüm bu saldırılara İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak yanıt vermek istiyoruz" dedi.

'YEREL GÖZÜKSE DE POLİTİK ETKİSİ TÜRKİYE VE KÜRDİSTAN'I KAPSAYACAK'
Toper şöyle konuştu:  "2015'ten bu yana Türkiye'de bir oluş hikayesi yaşanıyor; faşist diktatörlük toplumsal muhalefetin tüm kazanımlarına saldırı halinde; katliamlara, tutuklamalara, gözaltılar, kaçırma, kaybetmelere maruz kaldık. Bir gün de binlerce kişi işten çıkarıldı. AKP hükümeti, üç şeyde büyük bir zorlanma yaşadı. Bu zorlanma onun rejim krizini daha da derinleştirmekte. Mali iktisadi krizi yönetemez pozisyonda, ikincisi bugüne kadar emperyalistler arası çelişkileri yönetemez duruma geldi. Üçüncü olarak da dindiremediği parça parça süren direnişler gerçeği var. Aslında Türkiye ve Kürdistan emekçi halkları nefes alamaz boyuta geldi. Bizler de tüm emekçi halkların nefes alabileceği Türkiye ve Kürdistan yaratma özlemiyle yola çıktık. Miting yerel gözükse de çapı ve politik etkisi tüm Türkiye ve Kürdistan'ı kapsayacak şekilde örgütlüyoruz."

'FAŞİZMİ BİRLEŞİK MÜCADELEYLE YENECEĞİZ'
"Demokrasi için bir nefes" mitinginin şiarının "Denizler yaşayacak, faşizm kaybedecek" olduğunu belirten Toper, şöyle devam etti: "Bu şiarı dalga dalga yayacağız. ESP olarak da tüm temel güçlerimizle en azından İzmir'de birleşik bir hattan mitinge en güçlü şekilde hazırlanıyoruz . İzmir'in birçok emekçi semtlerinde çalımalar sürüyor. Saldırılara karşı birleşik mücadeleyle, İzmir emekçilerini, 8 Temmuz'da Gündoğdu Meydanı'na çağırıyoruz. Faşizmi birleşik mücadeleyle yeneceğiz."