24 Eylül 2024 Salı

ESP: Sel baskınları doğal değil siyasi felaket

İstanbul'da iki kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı; birçok ev ve işyerinin, hastane ve metroların sular altında kaldığı selin doğal değil siyasi bir afet olduğunun altını çizen ESP İstanbul İl Örgütü, "Sizleri bu çürümüş düzeni yıkmak için saflarımızda örgütlenmeye ve emekçi halkımıza dayanışma göstermeye çağırıyoruz" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, dün akşam saatlerinde iki kişinin yaşamını yitirmesine ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan sele ilişkin açıklama yaptı.

'DOĞAL DEĞİL SİYASİ AFET'
Arnavutköy, Başakşehir ve Çatalca'da birçok, ev, işyeri; Başakşehir metrosu ve Çam ve Sakura Hastanesinin sular altında kaldığı sel baskınlarının doğal değil siyasi afet olduğunun altı çizilen açıklamada, "Selin nedeni çarpık kentleşme, can güvenliğinin hiçe sayılarak rant uğruna her tarafa beton dökülmesi, Saray rejiminin maddi kaynaklarını ezilenlerin can güvenliğine değil sermayeye ve savaş bütçesine aktarmasıdır. Yeşil alanlar yıllardır sermayeye peşkeş çekilmektedir. İnsanı, doğayı esas alan imar politikası yerine karı, sömürüyü esas alan kentleşme ve imar politikası izlenmektedir. Uzmanların hiçbir uyarısı dikkate alınmayarak dere yataklarına evler yapılmakta, İstanbul adeta beton şehir haline getirilerek sele davetiye çıkarılmaktadır" denildi.

'EMEKÇİ HALK SELLE UĞRAŞIRKEN SARAY ZAM YAĞDIRDI'
Emekçi halkın selle uğraşırken sarayın zamlar yağdırmaya devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Selden zarar görenle ise 15 bin lira gibi komik bir para vereceklerini söyleyerek halkımızla resmen alay edilmektedir. Selden etkilenenlerin masraflarını karşılanmak, daha güvenli alanlara yerleştirilmek yerine emekçi halkımızın tepkileri komik para yardımları ile bastırılmaya çalışılıyor" ifadeleri yer aldı.

'HALKIMIZLA DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
ESP İstanbul Örgütü, şöyle devam etti: "Bu düzen devam ettikçe hiçbir şeyin güzel olmayacağı, her şeyin daha kötüye gideceği bilinmelidir. Kapitalizm çözüm değil yıkım getirir. Sizleri bu çürümüş düzeni yıkmak için saflarımızda örgütlenmeye ve emekçi halkımıza dayanışma göstermeye çağırıyoruz."