23 Eylül 2024 Pazartesi

ESP ve SGDF'liler intiharın yaşandığı AVM'de eylem yaptı

ESP ve SGDF, bir kişinin "Açım, çocuklarım da aç" diyerek intihar ettiği Maltepe'deki Piazza AVM'de eylem yaptı. "Ölüme terk ettikleriniz bu düzeni yıkacak" pankartı açan ESP ve SGDF'lilere konuşma yaparken özel güvenlik müdahale etti. AVM'dekiler özel güvenliğe tepki göstererek ESP ve SGDF'lilere sahip çıktı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, bir kişinin "Açım, çocuklarım da aç, 15 bin lira borcum var" diyerek intihar ettiği Maltepe'deki Piazza AVM'de eylem yaptı.

"Ölüme terk ettikleriniz bu düzeni yıkacak" yazılı pankart açan ESP ve SGDF'liler, "Dün akşam burada bir insan evine, çocuklarına bir lokma ekmek götüremediği için, aç olduğunu söyleyerek intihar etti. Bizleri açlığa mahkum edenler, bir lokma ekmeği çok görenler, saraylarında milyonlarca işçinin emekçinin maaşını bir akşamda heba ediyorlar. Bizler, ezilenler, işçiler, emekçiler her gün ölürken, onlar saraylarında bizim ne kadar hayatta kalacağımıza karar veriyor. Asgari ücret 17 bin lira olarak açıklandı. Emeğimize biçtikleri aylık 17 bin TL, kendilerine ise milyonlar. Mücadeleyi büyütmeliyiz. İnsanlar açlığa, ölüme mahkum edilirken bizler buna sessiz kalamayız. Yaşasın halkların örgütlü mücadelesi. Öfkemiz sisteme. Çare örgütlü mücadelede" dedi.

Pankart asarak halka yönelik konuşma yapan ESP ve SGDF üyelerine AVM'nin özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Müdahaleye rağmen halka yönelik konuşmalarına devam eden ESP ve SGDF üyelerine, AVM'de bulunanlar da destek verdi.

Özel güvenlik görevlilerine halk, "Siz de işçisinin neden müdahale ediyorsunuz, sizin hakkınızı savunuyor" diyerek tepki gösterdi.