23 Eylül 2024 Pazartesi

ESP: ZORA'yı selamlıyoruz

Filistin halkının meşru direnişinden yana saf tutan ZORA'ya yönelik gözaltı saldırısına tepki gösteren ESP, "Filistin halkının meşru direnişinin yanında duran ZORA'yı selamlıyoruz. Yaşasın enternasyonal dayanışma" dedi.

Almanya devletinin ZORA'ya dönük saldırısını kınayan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Filistin direnişinin enternasyonal destekçisi ZORA'nın yanında olduklarının altını çizdi.

'DİRENİŞİN SİMGELERİNİ YASAKLAYARAK KİTLELEREK KRİMİNALİZE EDİYOR'
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bu sabah Berlin'de ZORA'lı genç kadınlara ve LGBTİ+'lara yönelik Alman polisi ev baskınları gerçekleştirdi. Filistin halkının meşru direnişinden yana saf tutan ZORA, sosyal medya hesabından Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ni (FHKC) ilerici bir güç olarak tanımladığı için, siyonist İsrail'e açık desteğini sunan 'demokratik( Almanya'nın hedefi haline geldi. Alman devleti 7 Ekim'den bu yana Filistin ile dayanışma içerisinde olan devrimci-demokratik güçlere saldırmakla kalmıyor, direnişin simgelerini de yasaklayarak geniş kitleleri kriminalize ediyor.

'EMPERYALİST DEVLETLERİN HER TÜRLÜ ZORBALIĞA KARŞI DURUYOR'
"Orta Doğu'daki çıkarlarını meşrulaştırmak için, faşist geçmişinde Hitler'in Yahudi halkına yönelik gerçekleştirdiği soykırım suçunu gerekçe göstererek, İsrail'i siyasi ve askeri olarak destekliyor. Asıl düşmanın dışarıda değil, yanı başında olduğunun bilincinde olan devrimci-demokratik güçler, sosyalistler ve yurtseverler ise emperyalist devletlerin her türlü zorbalığına karşı duruyor. Filistin halkının meşru direnişinin yanında duran ZORA'yı selamlıyoruz. Yaşasın enternasyonal dayanışma!"