23 Eylül 2024 Pazartesi

ESP'den Diyarbakır'da Adalet Nöbeti'ne ziyaret

Diyarbakır'da tecride karşı sürdürülen Adalet Nöbeti'ni ziyaret eden ESP, tecridin kırılması için tüm devrimci kamuoyunun eylemleri sahiplenmesi çağrısında bulundu.

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması ve Kürt sorununda demokratik çözüm talebiyle hapishanelerde başlatılan açlık grevinin 38'inci gününde, Diyarbakır'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bağlar ilçe örgütü binasında tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti de devam etti.

Eyleme Barış Anneleri de katılarak, "Özgürlük istiyoruz. Önderimiz ve çocuklarımız üzerindeki tecrit kaldırılana dek eylemlerimiz sona ermeyecek ve mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ve ESP Diyarbakır İl Örgütü, İmralı'daki tecridin son bulması talebiyle açlık grevindeki tutsaklara destek olan tutsak yakınları ve Barış Anneleri'nin Diyarbakır'da Adalet Nöbeti'ni ziyaret etti.

ESP adına söz alan Ramazan Karakaya, il örgütü olarak Adalet Nöbeti'ndeki Barış Anneleri'ni selamlayarak sözlerine başladı.

Başta Abdullah Öcalan'ın tutulduğu İmralı Ada Hapishanesi olmak üzere bütün hapishanelerde tecrit uygulandığını söyleyen Karakaya, Kürt halkı başta olmak üzere tüm ezilenlerin tecrit altında olduğunu dile getirdi. "AKP-MHP faşist iktidarına karşı el ele, yürek yüreğe olursak bu tecridi parçalayabiliriz. Başta devrimciler ve yurtsever halkımıza bu tecride karşı annelerimizin bu Adalet Nöbet'lerini sahiplenmesinin çağrısını buradan yapıyor, tekrardan eyleminizi selamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Anmaya 17 Ağustos 2018'de Zap'a düzenlenen hava saldırısında yaşamını yitiren MLKP gerillası Şevin Söğüt'ün annesi Miyase Söğüt de katılarak söz aldı. Söğüt, annelerin eylemini selamlayarak herkesin Adalet Nöbeti'ne destek vermesi çağrısında bulundu.