2 Ekim 2024 Çarşamba

ESP İstiklal'de yürüdü: Emperyalizm ve siyonizm yenilecek

ESP, siyonist İsrail'in Filistin ve Lübnan'a dönük işgal saldırısına karşı İstiklal Caddesinde yürüdü. Polislerin saldırarak sosyalistleri gözaltına aldığı eylemde, Gazete Patika muhabiri Yadigar Aygün de gözaltına alındı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), siyonist İsrail devletinin Filistin ve Lübnan'da dönük işgal saldırılarını protesto etmek için İstiklal Caddesinde yürüdü.

"Emperyalizm ve siyonizm yenilecek, Filistin ve Lübnan halkının direnişi kazanacak" pankartı açan sosyalistler, Filistin halkının 1 yıldır siyonist İsrail tarafından soykırıma uğratıldığını söyledi. İsrail'in şimdi ise Lübnan'a işgal saldırıları başlattığına işaret eden sosyalistler, "Bizler, ezilen ulusların yanında olan devrimciler, her alanda Filistinlilerin, Lübnanlıların ve bütün ezilen halkların sesini çıkartmaya ve onlarla dayanışma göstermeye devam ediyoruz" dedi.

"Bizler çok iyi biliyoruz ki, burada da siyonistlerin işbirlikçileri var ve onlar gerek iktisadi olarak, gerek politik olarak siyonist İsrail'e destek vermeye devam ediyorlar" diyen sosyalistler, İsrail'le tüm ilişkiler kesilene dek mücadelenin süreceğini vurguladı.

'FİLİSTİN'İN YANINDAYIM DİYEN AKP'NİN POLİSLERİ BİZE SALDIRIYOR'
"Siyonizm yenilecek, direnen halklar kazanacak", "Emperyalistler, işbirlikçiler yenilecek, direnen halklar kazanacak" sloganları atarak Taksim Meydanına yürüyen sosyalistler polis saldırısına uğradı. Sosyalistleri "Burası muz cumhuriyeti değil" diyerek engellemeye çalışan polislere halk da tepki gösterdi.

AKP iktidarının Filistin'in yanında olduğuna dair hamasi söylemlerine dikkat çeken sosyalistler, "Bizler bugün Lübnan halkının ve Filistin halkının meşru direnişini selamlamak için buradayız. Ama gördüğünüz gibi AKP'nin polisleri bizi durdurmaya çalışıyor" diyerek polisleri teşhir etti.

SOSYALİSTLER VE GAZETECİ AYGÜN GÖZALTINA ALINDI
Polis işkencesiyle gözaltına alınan sosyalistler, sloganlarla polise direndi.

Polisler, çekim yapmanın yasak olduğunu iddia ederek eylemi takip eden gazetecilere de tehdit ve hakarette bulundu ve uzaklaştırmaya çalıştı. Gazete Patika muhabiri Yadigar Aygün, işkenceyle gözaltına alındı. Aygün, "Özgür basın susturulamaz" sloganıyla direndi.