3 Ekim 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM / 03 EKİM 2024

-Münevver Karabulut'u vahşice katleden ve vücut bütünlüğünü bozan; intihar ettiği öne sürülen Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak. Gelişmeler takip edilecek.

-Enflasyon oranlarını sürekli düşük göstererek emekçilerin gelir kaybına uğramasına yol açan TUİK'in Bölge Müdürlüğü önünde kitlesel basın açıklaması yapılacak. (12.30)

-Halkevleri Doğu Karadeniz bölgesindeki tüm maden ruhsatlarının iptal edilmesi, Cankurtaranlıların taleplerini iletmek ve hazırladıkları dosyayı sunmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı önünde bir araya gelecek. (13.30)

-DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, "Özgür ve eşit yaşamda ısrarcıyız, derinleşen kadın yoksulluğuna karşıyız" kampanyası kapsamında Muğla'da kadınlarla bir araya gelecek. (09.30/18.00)

-Hapishanede yaşamını yitiren hasta tutsak Abdulkadir Kuday'ın cenazesi Mardin'in Kızıltepe ilçesinde defnedilecek. (09.00)

-ÖHD İstanbul Şubesi, tutsak Abdulkadir Kuday'ın hapishanede yaşamını yitirmesine dair dernek binasında basın açıklaması yapacak. (13.30) 

-TUAY-DER Diyarbakır Şubesi, adliye binası önünde "Özgürlüğe ses ver" açıklaması yapacak.

-Hacı Lokman Birlik, katledilişinin yıl dönümünde Şırnak'ta anılacak. (11.00)