7 Ekim 2024 Pazartesi

ETHA GÜNDEM / 18 AĞUSTOS 2021

-Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), "İnsanca bir yaşam, demokratik, grevli toplu sözleşme için mücadeleyi birlikte büyütüyoruz" şiarıyla Edirne ve Batman'dan Ankara'ya yürüyüş başlatacak. (10.00)

-KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, kamuda süren toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin defterdarlık binası önünde basın açıklaması yapacak. (12.30)

-Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi, toplu sözleşme sürecinde dayatılan sefalet zammını protesto etmek ve taleplerini dile getirmek için Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması düzenleyecek. (12.30)

-Tüm Bel-Sen, Genel Merkez binasında "Ekonomik buhran, salgın, yangınlar ve afetler" başlıklı basın açıklaması yapacak. (11.00)

-HDP, DTK, DBP ve TJA, Türkiye'nin Şengal'e yönelik hava saldırılarına ilişkin Diyarbakır'daki DBP Genel Merkez İrtibat bürosunda basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

-HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü Menekşe Kızıldere, PM üyeleri ve bölge milletvekillerinden oluşan heyet, "HDP'liyiz her yerdeyiz" programı kapsamında Cizre, İdil ve Silopi'de halkla buluşacak. (10.00/14.00/21.00)

-HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, MYK, PM üyeleri ve yerel yöneticilerinden oluşan heyet Diyarbakır Silvan'da halk toplantısı gerçekleştirecek, Bağlar esnafını ziyaret edecek. (10.00/17.00)

-Mersin Kadın Platformu, Afgan kadınların durumuna dikkat çekmek için Pozcu'da açıklama yapacak. (18.00)