7 Ekim 2024 Pazartesi

Sosyalist gençlerden 'Şimdi Atılım zamanı' çağrısı

Atılım gazetesinin 30. yıl çalışmaları kapsamında sosyalist gençler Adana'da piknikte buluştu. SGDF Eşbaşkanı Müslüm Koyun, "Şimdi Atılım zamanı" şiarının kavgayı daha da ileri taşıma görevini gençliğin önüne koyduğunu vurguladı, "Abdi Ağa'nın zulmünü devam ettiren AKP-MHP faşist rejimine karşı 'Şimdi Atılım zamanı' diyerek her birimiz İnce Memed olmalıyız" çağrısı yaptı.

Sosyalist gençler Adana'da piknikte buluştu. Atılım gazetesinin 30. yıl çalışmaları kapsamında bir araya gelen sosyalist gençler, ortak sofra kurdu, halay çekti, sohbet etti.

Ölümsüzleşenler anısına saygı duruşunun yapıldığı piknikğin açılışında söz alan Sıla Güler, Atılım gazetesinin 30 yıl önce işçilerin, kadınların, LGBTİ+'ların, Kürt ulusunun sesi olarak mücadeleye katıldığını söyledi. Sosyalist gençlerin de bu mücadelenin yaratıcıları olduğuna işaret eden Güler, kadın, emekçi, Kürt, hayvan düşmanlarına karşı omuz omuza mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

KOYUN: ATILIM DİRENENLERİ YAZIYOR
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Müslüm Koyun, Abdi ağalara direnen İnce Memed'in topraklarında olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Koyun, "Büyük bir davanın sözcüsü, büyük bir kavganın öncüsü" şiarıyla 30 yıl önce yola çıkan Atılım gazetesinin, zulme karşı İnce Memed gibi direnen nice yiğit atılışları yazdığını vurguladı. Atılım'ın yalnızca bir gazete olmadığını, devrimci gençlik mücadelesinin cüretli çıkışlarına sözcülük eden bir bayrak olduğunu kaydeden Koyun, "O bayrak bugün bizim ellerimizde Adana'da yükseliyor" dedi.

Bu düzenin gençliği geleceksizliğe, yoksulluğa mahkum ettiğini, açlık, yoksulluk içinde kıvranan gençliğin uyuşturucu baronlarının, çetelerin kucağına atıldığını söyleyen Koyun, "Bizleri yozlaştıran, hiç sayan, değerlerimizi çiğneyen, kültürümüzü, dilimizi yasaklayan bu düzenin karşısında tarihimizde biriktirdiğimiz zaferleri hatırlayarak kavga etmeliyiz. Çürümüş, yozlaşmış, kadın düşmanı bu düzenin karşısında onur ve özgürlük mücadelesini büyütmemiz lazım" diye konuştu.

'FAŞİST REJİME KARŞI ŞİMDİ ATILIM ZAMANI DİYEREK İNCE MEMED OLALIM'
"Şimdi Atılım zamanı" şiarının kavgayı daha da ileri taşıma görevini gençliğin önüne koyduğunu vurgulayan SGDF Eşbaşkanı Koyun, "Bizler de bu görev ve sorumlulukla Adana'nın her sokağını uyuşturucudan, çetelerden temizlemeyi önümüze koymalıyız. Emeğin, doğanın, yaşamın ve kadının düşmanı bu faşist rejime karşı onurlu bir yaşamı Adana'nın her sokağında büyütmeliyiz. Abdi Ağa'nın zulmünü devam ettiren AKP-MHP faşist rejimine karşı 'Şimdi Atılım zamanı' diyerek her birimiz İnce Memed olmalıyız" çağrısında bulundu.