25 Eylül 2024 Çarşamba

Ethem Sarısülük vurulduğu yerde anıldı

Gezi şehidi Ethem Sarısülük, vurulduğu yer olan Güven Park'ta anıldı.
Gezi isyanında Ankara Güven Park'ta polis Ahmet Şahbaz tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük, vurulduğu yer olan Ankara'daki Güvenpark'ta anıldı.
 
Güven Park'taki anmaya, Ethem Sarısülük'ün ailesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni ile siyasi parti temsilcileri ve demokratik kitle örgütleri katıldı. 
 
Anmada sık sık "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Gezi şehitleri ölümsüzdür", "Ethem'e sözümüz devrim olacak" sloganları atıldı. Gezi şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından basın açıklaması yapıldı. 
 
Açıklamada, Gezi isyanının iktidarın topluma giydirmeye çalıştığı deli gömleğinin parçalanmasını olduğu ifade edilerek "Tüm bir ülkeyi saran, paylaşma ve dayanışmayla yoğrulmuş, genç, coşkulu bir isyan" olduğu vurgulandı. 
 
'GEZİ ŞEHİTLERİ YOL AÇTI'
 
Açıklamada, "Ethem yoldaş gibi gelecek düşü kurabilen işçi ve emekçi çocukları, Berkin, Medeni, Mehmet, Hasan Ferit, Ahmet, Abdullah, Ali İsmail, toplumun acılarını, öfkelerini, özlem ve beklentilerini yüreklerinin ta içinde hissederek en önde yer aldılar. Ölüm korkusunu, tüm kaygıları ayaklarının altına alan bir cesaret ve cüretle en öne attılar. 'Bizsiz olmaz' diyerek geriden gelenlere yol açtılar" diye belirtildi.
 
"Gezi ve ortaya çıkardığı toplumsal dinamikler, oluşturduğu hafızanın yarattığı korku, inşa edilmeye çalışılan faşist rejimin dikiş tutamamasında da görüldüğü gibi alttan alta işleyen bir dinamik olmaya devam ediyor."
 
24 Haziran'da görülecek Taksim Dayanışması'na açılan davaya değinilen açıklamada, "Yargılanmaya çalışılan Gezi direnişine 'Artık yeter' diyerek katılan milyonlardır. Yani bizleriz" diye kaydedildi.
 
'TEK YOL MÜCADELE'
 
Açıklamanın devamında şöyle denildi:
 
"Devlet terörünün bizleri nefessiz bırakmaya endekslendiği;
 
Hayat pahalılığının mutfaklardaki yangını büyüttüğü;
 
İşsizlik ve yoksulluğun sarı renginin benizlerimize oturduğu;
 
Savaş politikalarının, şovenizm ve halklar arası düşmanlığın körüklendiği;
 
Tüm bir yaşamımızın koyu bir karanlıkla abluka altına alınmaya çalışıldığı;
 
Tek tipleşmemizin dayatıldığı;
 
Makbul vatandaşlığın- kadınlığın- gençliğin- emekçiliğin-sendikacılığın kısacası aklımıza gelebilecek tüm bir toplumsal yaşamın dayatıldığı bu koşullarda;
 
Daha fazla Gezi, daha fazla Haziran ruhu ve daha fazla Ethem’leşmek dışında bir seçeneğimiz yok.
 
Tarih bizden bunu bekliyor, biz bu tarihsel sorumluluğa Ethem’lerden aldığımız güçle hazırlanmalıyız…"
 
Daha sonra Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yere karanfiller bırakıldı.