25 Eylül 2024 Çarşamba

Frankfurt'ta Alican Albayrak ve Hüseyin Şahin için özgürlük eylemi

Yunanistan'da mültecilere yardım ettikleri için tutuklu bulunan siyasi Alican Albayrak ve Hüseyin Şahin için AGİF, Frankfurt'ta Yunanistan Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Yunanistan'da mültecilere yardım ettikleri için tutuklu bulunan siyasi Alican Albayrak ve Hüseyin Şahin'in özgürlüğü için Frankfurt'taki Yunanistan Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

10 Mayıs'ta Atina'da görülecek mahkeme öncesi yapılan eyleme Almanya Demokratik Güç Birliği (ADGB) birleşenlerinin yanı sıra Young Struggle ve ZORA da katıldı.

Eylemde konuşan AGİF ve AvEG-Kon Yönetim Kurulu üyesi Mesut Duman, Alican Albayrak ve Hüseyin Şahin'in mültecilere, yoldaşlarına yardım ettiğini ifade etti. Duman, "Yoldaşlarını, mücadele arkadaşlarını yalnız bırakmamak, onların yanında olmak hepimizin görevidir" dedi. Duman, Alican Albayrak ve Hüseyin Şahin'in de yoldaşlarıyla dayanışarak bir insanlık görevini yerine getirdiğini kaydetti.

Albayrak ve Şahin'in 6 aydır Yunanistan'da tutuklu olduğunu hatırlatan Duman, Yunan devletinin Türkiye'den gelen siyasi mültecileri, herhangi hukuki işlem yapmadan Türkiye'ye iade etmesine tepki gösterdi. Duman, "Yunan devleti Türkiye'de onbinlerce insanın siyasi düşüncesinden dolayı haksız yere hapishanelerden yattığını işkence gördüğünü çok iyi biliyor. Yunan devletinin bu şekilde teslim ettiği her siyasi mültecinin yıllarca hapis cezasına, işkenceye ve başka insanlık dışı uygulamalara maruz kalacağını iyi biliyor. Bu gerçekleri bilerek bu uygulamayı yapıyor. Faşizmle suç ortaklığı yapıyor. Yunan devleti uluslararası hukuku tanımayan tutumundan vazgeçmesini ve yoldaşlarımızı derhal serbest bırakmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Duman'ın konuşmasının ardından AvEG-Kon'un yayınladığı açıklama ile Alican Albayrak ve Hüseyin Şahin'in mesajları okundu.

Eylemde "Siyasi tutsaklara özgürlük", "Yaşasın enternasyonal dayanışma", "Faşizm arkasında sermaye yatıyor, özgürlük için mücadele enternasyonaldir" sloganları atıldı.

Eylem Young Struggle adına yapılan konuşmayla sona erdi.