24 Eylül 2024 Salı

Gazeteci Semra Turan serbest bırakıldı

Ankara'da aralarında Mezopotamya Ajansı muhabiri Semra Turan'ın da olduğu 7 kişi adliyeye sevk edildi. Turan ve beraberindeki 5 kişi yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı, İHD eski MYK üyesi Adnan Vural'ın mahkeme işlemleri ise devam ediyor.
Ankara merkezli 19 Mart'ta yapılan operasyonda aralarında Mezopotamya Ajansı (MA) Dersim muhabiri Semra Turan'ında olduğu 7 kişi Ankara Adliyesi'ne çıkartıldı. 
 
Savcılıkta ifade işlemleri tamamlanan gazeteci Semra Turan ile Gülser Kılıç,  İsmet Meydan, Mehmet Sıddık Akın, Mustafa Karabudak, Belgizar Sazak, yurt dışına çıkış yasağı talebiyle mahkemeye sevk edildi. Turan ile beraberindeki 5 kişi yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. 
 
İnsan Hakları Derneği eski MYK Üyesi ve KHK ile ihraç edilen sağlık emekçisi Adnan Vural ise tutukluma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Vural'ın mahkemedeki ifade işlemleri devam ediyor.
 
Gazeteci Turan, 6 Mart'ta evine yapılan baskında gözaltına alınmış, bir gün sonra serbest bırakılmıştı. 19 Mart günü emniyet müdürlüğünden "gelip fotoğraf makinenizi alın" diye aranan Turan, gözaltına alınarak Ankara'ya getirilmişti.