23 Eylül 2024 Pazartesi

Gazeteci Toral: Emniyette çıplak aramaya maruz kaldım

Haber takibi sırasında gözaltına alınan basın emekçileri Elfazi Toral ve Sema Korkmaz, yaşadıkları işkenceyi anlattı ve işkenceci polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, İstanbul'da haber takibi sırasında işkenceyle gözaltına alınan JINNEWS muhabiri Elfazi Toral ve Demokratik Modernite çalışanı Sema Korkmaz için İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına çok sayıda gazeteci katıldı.

Defalarca gazeteci olduğunu belirtmesine rağmen işkenceyle gözaltına alındığını söyleyen JINNEWS muhabiri Elfazi Toral, polis tarafından gözaltı süresi boyunca darp ve hakarete maruz kaldığını belirtti.

Toral, şöyle devam etti: "Defalarca göğsüme, kalbime yumruk attılar. 5 saat gözaltı aracında bekletildim. Hem fiziksel hem psikolojik şiddete maruz kaldım. Araçta bana tekmelerle vurdular. Sağlık sorunlarım olduğunu söylememe rağmen durmadılar. Emniyette polis, benim mukavemette bulunduğumu söylemiş. Emniyette şiddet devam etti. Çıplak aramaya maruz kaldım."

Polis saldırılarının kendilerini yıldıramayacağının altını çizen Toral, "Özgür basın geleneğinden gelen gazeteciler olarak hakikat direnişini sürdüreceğiz. Onların saldırılarına karşı ısrarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Sema Korkmaz da gözaltında darp edildiğini, saçlarından çekilip sürüklenerek gözaltına alındığını anlattı. Saldırılarla amaçlananın toplumu susturmak olduğuna dikkati çeken Korkmaz, "Bütün bunlara rağmen bizim çalışmalarımız devam edecek. Özgür basın susturulamaz" dedi.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Elif Taşdöğen, polislerin kendi hukuklarını yok saydıklarını söyledi. Taşdöğen, polislerin cezasızlık politikalarından cesaret aldığına işaret ederek, "Burada hukuk devletinden çok polis devleti olduğunu görüyoruz. Tüm sürecin takipçisi olduk. Darplara ilişkin raporlar aldık ve hukuki süreci sonuna kadar götüreceğiz" dedi.