23 Eylül 2024 Pazartesi

Gençler bakiyesi yetersiz ulaşım kartlarını fırlattı

Öğrenci Faaliyetleri, İBB'nin ulaşıma yaptığı zammı protesto etti. Öğrenci abonmanının KYK bursunun sekizde birine tekabül ettiğine dikkat çeken gençler, bir sonraki öğünü nasıl almayı düşünmek istemediklerini söyledi. Ulaşamadıkları, barınamadıkları, geçim sıkıntısından yaşayamadıkları bir geleceksizliğe sürüklenmek istemediklerinin altını çizen gençler, zaten kullanamadıkları yetersiz bakiyeli ulaşım kartlarını fırlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşıma yaptığı yüzde 18, taksi ücretlerine yaptığı yüzde 28'lik zam Mecidiyeköy'de protesto edildi.

Öğrenci Faaliyeti'nin çağrısıyla çok sayıda genç metro durağında bir araya geldi. "Sırtımızdan inin de otobüse binelim" dövizinin açıldığı eylemde,  "Biz bugün üniversiteleler olarak yemekhane zamlarıyla yemek yiyemezken, niteliksiz yurtlarda barınamazken, KYK burlarıyla yaşayamazken ulaşım zamlarıyla ulaşım hakkını engelleyen Ekrem İmamoğlu'nu ve İBB'yi birkez daha halktan yana değil sermayeden yana olduğunu göstermiştir" denildi.

Öğrenci abonmanının sekizde birine tekabül ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Üniversiteliler olarak bir sonraki öğünü, çayı nasıl alacağımızı düşünmek istemiyoruz. Bizleri günü kurtarmaya, okurken çalışmaya, yalnızlığa mecbur bırakanlardan hesap sormaya geliyoruz. Bizler ulaşamadığımız, barınamadığız, geçim sıkıntısından yaşayamadığımız ve geleceksizliğe sürüklendiğimiz bir yaşamı kabul etmiyoruz. Niteliksiz yurtlarda kalmayı, sağlıksız yemeklerle beslenmeyi, sosyal hayatlarımızdan izola edilmeyi, ölüme sürüklenmeyi reddediyoruz"  denildi.

Açıklamanın ardından kullanamadıkları yetersiz bakiyeli kartlarını fırtlattı.