21 Eylül 2024 Cumartesi

Gençler Kadıköy'de Suruç anmasına çağrı yaptı

Gençlik Örgütleri, Suruç katliamının 3. yıl dönümü dolayısıyla Kadıköy'de bildiri dağıtarak 20 Temmuz saat 19:00 Süreyya Operası önünde yapılacak anma etkinliğe çağrı yaptı.
Gençlik Örgütleri, Suruç katliamının 3. yıl dönümü dolayısıyla yapılacak anma etkinliğine katılım çağrısı yaptı.
 
20 Temmuz'da saat 19.00'da Süreyya Operası önünde yaplacak anma dolayısıyla gençler Kadıköy'de bildiri dağıttı. "Suruç katliamını unutma unutturma", "Suruç'un hesabını gençlik soracak", "Suruç için adalet herkes için adalet" sloganları atarak Kadıköy sokaklarında bildiri dağıtıp halka yönelik konuşmalar yaptı.
 
"Düşlerinin peşinden yola düşen arkadaşlarımızın Amara'nın bahçesinde IŞİD çeteleri tarafından gerçekleştirilen saldırı ile katledilmelerinin üzerinden 3 sene geçti" diyen gençler, Suruç katliamının failleri ortaya çıkarılmadı ve sorumluları, Ankara'da, İstanbul Atatürk Hava Alanında, Reina'da ve dünyanın bir çok yerinde can almaya devam etti" dedi.
 
İktidarın Suruç, Ankara, Soma ve bir çok katliamın sorumlusu olduğunu belirten gençler, "Biz biliyoruz ki adalet adliye saraylarında değil, Hrant için, Berkin için, Ali İsmail için, Metin Lokumcu için, Ceylan Önkol için, Çorlu için sokakları, kampüsleri, meydanları terk etmeyen gençliğin mücadelesindedir" ifadelerini kullandılar.
 
Suruç başta olmak üzere gerçekleştirilen tüm katliamlar aydınlatılana ve sorumlular yargılanana dek mücadelelerinin devam edeceğini vurgulayan gençler, "Cebo'nun adımları, Büşra ve Polen'nin gülüşleri, Ezgi ve Ali Can'ın sesi, Uğur'un, Vatan'ın ve katledilen tüm düş yolcularının adalet çığlığı olup, adaleti ve özgürlüğü kazanacağız" diye belirttiler.