1 Ekim 2024 Salı

Gençlik örgütleri Beşiktaş'ta Suruç anmasına çağırdı

Suruç katliamının 7. yılında düzenlenecek anmaya çağrı için Beşiktaş'ta bildiri dağıtan gençlik örgütleri, 20 Temmuz'da Süreyya Operası önünde olacaklarını duyurdu. 

Gençlik örgütleri Suruç katliamının yedinci yılında düzenlenecek anma için çalışmalarını sürdürüyor. Beşiktaş Kartal Meydanı'nda bildiri dağıtan gençlik örgütleri, 20 Temmuz'da Süreyya Operası önünde buluşmaya çağırdı. 

Burada halka yönelik konuşmada, "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" şiarıyla yürüttükleri kampanyayı hatırlattı. Kobanê'ye gitmek için yola çıkan 33 düş yolcularının katledildiğini söyledi. 

Yedi yıldır yürütülen adalet mücadelesine dikkat çekilen konuşmada, "7 yıldır Suruç aileleri, yaralıları yargılanıyor ama failler yargılanmıyor. Hepinizi katliamın yedinci yılında Suruç şehitlerini anmaya, 'Suruç için adalet herkes için adalet' demeye çağırıyoruz."

Bildiri dağıtımı, 33 düş yolcusunun hesabını sormak için "Suruç için adalet herkes için adalet" demek için 20 Temmuz'da Süreyya Operası önüne yapılan çağrıyla sonlandı.