23 Eylül 2024 Pazartesi

Gençlik Örgütleri direnişteki Sinbo işçilerini ziyaret etti

Gençlik Örgütleri, direnişlerinin 30. gününde olan Sinbo işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Sinbo direnişinin 30. gününde Gençlik Örgütleri dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. "Gençlik direnen emekçinin yanında" yazılı pankartla yürüyüş ile çadır önüne gelmek isteyen gençlik örgütlerinin yürüyüşü polis tarafından engellenmek istendi.

Engelleme girişimine rağmen Gençlik Örgütleri "Direne direne kazanacağız", "Direne direne direnişten zafere", "Yaşasın Sinbo direnişi" sloganlarıyla direniş alanına geldi.

Ziyarette Devrimci Gençlik Birliği (DGB) adına konuşan Meltem Güç "Dün olduğu gibi bugün de direniş alanında olduklarını, yarın da olmaya devam edeceklerini" söyledi. Güç, Sinbo direnişinin, krizi fırsat bilen sermaye devletinin bugün topluma yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karşı yapılmadığı vurgulandı. İşçilere bugün iş yerlerinde ya salgından dolayı ölme ya da evde açlıktan dolayı ölme seçeneklerinin dayatıldığı ifade eden Güç, gençliğe de işsizliğin ve geleceksizliğin dayatıldığı söyledi. Ancak bu saldırıların tekil olarak değil de tüm topluma yönelik gerçekleştirildiğini kaydeden Güç, bu nedenle de topyekun mücadele etmek gerektiğinin altını çizdi.

Anarşist Gençlik adına konuşan Mısra Sapan "Her saldırının karşısında aslolan direnişi ve dayanışmayı yükseltmektir. Her krizde olduğu gibi bizler dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz. Sinbo işçileri kazanacak dayanışma güdümüzdür diyoruz" dedi.

Kaldıraç Üniversite adına konuşan Azad Aksoy "Sinbo işçileri topyekûn işçi sınıfı adına burada duruyor. Biz gençlerde bu direnişin bir parçasıyız. Biz örgütlenerek mücadeleyi yükselterek işçi direnişlerinde kadın eylemlerinde yer alarak iktidarı bu asalakların elinden alacağız" ifadelerini kullandı.

HDP Gençlik Meclisi ise Muhammed Ünal konuştu. Ünal "Faşist iktidar bugün toplumun her kesimine ciddi baskısı söz konusu. Tüm bunların karşısında direnen Sinbo işçilerinin yanındayız. Yandaşlara aktarılan paraların yanı sıra emekçilere hiçbir şey verilmedi ve ücretsiz izin saldırıları ile karşılaştı. Gençler olarak haksızlıkları kabul etmiyoruz sonuna kadar Sinbo direnişinin yanında olacağımızı söylüyoruz" diye belirtildi. 

Ardından söz alan Sinbo işçisi "Görüyoruz ki haklarımız gasp edenlerin değil direnenlerin yanında olan gençlerin karşısında barikat kuruluyor. Bu mücadele sizlerin sayesinde daha da büyüyecek sizlere hiçbir gelecek vaat edemiyorlar. Sizler de geleceğin işçilerisiniz geldiğiniz için çok teşekkür ederim" dedi.

Serbest kürsünün ardından direniş alanında işçiler ile gençler halay çekti. Dayanışma ziyareti Kürtçe ve Türkçe atılan sloganlarla sona er9di.