8 Ekim 2024 Salı

Gençlik Örgütleri: Gerçek adaleti birleşik mücadeleyle sokakta kazanacağız

Gençlik Örgütleri, Suruç katliamının 6. yılında her kentte, sokakta olacaklarını birleşik mücadele ile katillerden hesap soracaklarını kaydetti.

Suruç katliamının 6. yılına ilişkin açıklama yapan Gençlik Örgütleri, 20 Temmuz günü her kentte sokakta olacaklarını ve mücadele edeceklerini kaydetti.

20 Temmuz 2015 tarihinde Beraber Savunduk Beraber İnşa Edeceğiz şiarıyla Kobane'yi yeniden inşa için yola çıkan 33 düş yolcusunun katledildiği hatırlatılan açıklamada, "Yok edilmek istenen halklar arasında kurulan köprüydü, gençliğin Gezi'den Rojava'ya inşa ettiği köprüydü, devrimle buluşmaktı, egemenlerin sınırlarını tanımayan düş yolculuğunun hedefe ulaşmasıydı" denildi.
 
'KATLİAMLARIN FAİLİ DENİZ POYRAZ YOLDAŞIN DA FAİLİDİR'
Amed, Suruç, Ankara, Sultanahmet, Havalimanı, Reina, Antep katliamlarına dikkat çekilen açıklamada, "Siyasi kriz içinde tek adam koltuğundan, işçi ve emekçileri, Kürt halkını, kadınları ve LGBTİ+'ları baskı altında tutmaktan, devrimci-demokratik öznelere saldırıdan başka yol bulamayan siyasi iktidar ezilenlere dönük katliamları devreye soktu. Bugün AKP- MHP'nin eski işbirlikçisi faşist çete lideri Sedat Peker'in videolu itirafları mafya-çete-kontrgerilla denkleminin devletleştiğini, mafya ile, SADAT ile, faşist çeteler ile, MİT ile işlenen devlet suçlarını gözler önüne seriyor. HDP'ye dönük kapatma saldırısının ve toplumsal mücadeleyi bastırma planının bir parçası olarak HDP'li Deniz Poyraz'ı katlettiler. Şenyaşar ailesinin faili, Somalı madencilerin faili, gözaltında kayıpların faili, Yeldana'nın, Nadira'nın, İpek'in faili, Berkin'in ve Gezi'de, Suruç'ta, Amed'te, Ankara'da yoldaşlarımızın faili, Deniz Poyraz yoldaşımızın da failidir" ifadeleri kullanıldı. 

Suruç katliamı davasında bir milim dahi ilerlenmediğinin altı çizilen açıklamada, "Suruç ailesi Besna Erol oğlunun cenazesinde yaptığı konuşma gerekçesiyle tutuklandı. Suruç Katliamının mahkeme heyeti 33'leri yüzde 50 kusurlu ilan etti, Suruç yaralısı Uğur Ok ve Okan Danacı düş yolcularıyla beraber Kobane'ye yola çıktıkları ve Suruç için adalet mücadelesi verdikleri gerekçesiyle tutsaklar. Mahkemelerin, yargının katliamın esas sorumlularına bağımlı olduğunu biliyoruz. Adaleti mahkeme heyetinden beklemiyoruz. Çete-mafya-kontrgerilla düzenine, devlet suçlarına karşı adaletin bizim elimizde, direnenlerin geleceğinde olduğunu çok iyi biliyoruz" denildi. 

'GERÇEK ADALETİ BİRLEŞİK MÜCADELEYLE SOKAKTA KAZANABİLİRİZ'
6 yıldır Suruç Şehitlerine verilen sözün  "Suruç için adalet, herkes için adalet" şiarıyla yürütüldüğünü belirten Gençlik Örgütleri'nin açıklaması şöyle devam eti: "Herkes için adalet diyoruz çünkü kadın cinayetlerinin, trans cinayetlerinin, işçi cinayetlerinin, imha edilmek istenen Kürt ve Alevi halkının, katledilen aydınların, kaybedilen, katledilen devrimcilerin sorumlusu birdir. Gülistan Doku için adalet gelmeden Kürt halkına adalet gelmeyecek, işçi cinayetlerine adalet gelmeden kaybedilen,katledilen devrimcilere adalet gelmeyecek, Gezi'de yitirdiklerimize adalet gelmeden 33'lere adalet gelmeyecek. Gerçek adaleti birleşik mücadeleyle, sokakta kazanabiliriz.

'KATİLLERDEN HESABI GENÇLİK SORACAK'
Suruç Katliamının 6. yılında coğrafyamızın her yanında kalpleri adalet arzusuyla atan milyonların yüreğiyle, bilinciyle, elleriyle; mücadelede yitirdiğimiz yoldaşlarımızın düşleriyle buluşmak için mahallelerde, kampüslerde, işyerlerinde, sokaklarda, barikat başlarında çete-mafya düzenini söküp atmanın, bu pisliği temizlemenin ve adaleti kazanmanın mücadelesini yükselteceğiz. Her kentte 20 Temmuz 2021 günü gençliğin direnişi, halkın öfkesi, kararlılık ve hesap sorma bilinci meydanlara akacak. Kararlıyız; katillerden hesabı gençlik soracak."