25 Eylül 2024 Çarşamba

Göçmen Sendikası Girişimi: Birlikte yaşamakta, mücadelede ısrarcıyız

Nefret söylemleriyle siyaset malzemesi yapılarak yeniden yükseltilmek istenen göçmen karşıtlığına ilişkin sığınmacı ve göçmenlere seslenen Göçmen Sendikası Girişimi, tek seçeneğin halkların kardeşliği ve işçilerin sınıf mücadelesi olduğunu belirtti ve mücadeleye çağırdı.

Göçmen Sendikası Girişimi, seçim süreci boyunca göçmen ve sığınmacılara yönelik nefret ve ırkçı söylemlere karşı sığınmacı ve göçmenlere seslendi. Siyaset malzemesi yapılarak göçmen karşıtlığının yeniden yükselişe geçirilmek istendiği belirtilen açıklamada, "Özellikle hayat pahallılığı, artan yoksulluk, sefalet, işsizlik, barınma krizi, kadına yönelik şiddet-taciz gibi sorunların kaynağı göçmenlermiş gibi sunuluyor" denildi.

'BİRLİKTE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Ancak tüm sorunların sebebinin göçmenler değil yönetenler ve egemenler ile bu sömürü düzeni olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Bir avuç zengin asalak topluluk karşısında biz milyonlarız ve onların hile ve yalanına kanmıyoruz. Seçimler bittiğinde biz mahallede komşumuzla, işyerinde işçi arkadaşımızla, okulda sıra arkadaşımızla hangi milletten olursa olsun birlikte yaşamaya devam edeceğiz.

'KENDİNİ YALNIZ HİSSETME GÖÇMEN KARDEŞİM BİZ VARIZ'
Düzen siyasetçilerinin bizi ırk, dil, din, kültür üzerinden kutuplaştırmasına, ötekileştirmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Biz, birlikte yaşamakta, birlikte üretmekte ve birlikte mücadele etmekte ısrarcı olacağız. Bu yüzden kendini yalnız hissetme göçmen kardeşim, biz varız. Biz ne Cumhur İttifakı'nın ucuz emek sömürüsüne ne de Millet İttifak'ının sınır dışı etme saldırısına varız! Bizim tek seçeneğimiz halkların kardeşliği ve işçilerin sınıf mücadelesidir. Sen de katıl birlikte kıralım zincirleri!"