24 Eylül 2024 Salı

Göktepe Ödülleri'ni kazananlar belli oldu

Bu yıl 22'incisi düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri'nin kazananları belli oldu. Ödüller, Göktepe'nin doğum günü olan 10 Nisan'da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Gözaltında katledilen Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe ve görevi başında yitirilen gazetecilerin anılarını yaşatmak için bu yıl 22.'si düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri'nin kazananları belli oldu.
 
YAZILI HABER: ZİNDAŞTİ BOMBASI
 
Bu yılki yarışmada Yazılı Haber Ödülü'nü, Cumhuriyet gazetesinde 5 Mart 2019 günü manşetten yayımlanan 'Zindaşti bombası' haberiyle Zehra Özdilek kazandı. Haberde, eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu ile İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'nin birlikte yemek yerken fotoğrafına yer veriliyor.
 
GÖRÜNTÜLÜ HABER: CUMARTESİ ANNELERİ HABERİ
 
Yarışmada Görüntülü Haber Ödülü'nü ise Sevgi Şahin ve Mustafa Soybaş'ın Fox TV'de yayımlanan ve Cumartesi Anneleri'nin 700. haftasında düzenlenen eylem sırasındaki polis saldırısını konu alan habere verildi.
 
FOTOĞRAF ÖDÜLÜ: CUMARTESİ ANNELERİ VE GAZETECİLER
 
Artı Gerçek internet sitesinden Rıfat Doğan'ın, "Cumartesi anneleri ve gazeteciler" başlıklı fotoğrafı ise bu yılki fotoğraf ödülünü kazandı.
 
YEREL GAZETECİLİK: RİZE NABIZ
 
Yerel Gazetecilik Ödülü bu yıl "Princess casinoda öldürülen Özbek kadının 1 Lira değeri yok mu?" başlıklı haberiyle Rize Nabız Gazetesi'nden Gençağa Karafazlı'ya verildi.
 
İKİ JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ
 
Bu yılki yarışmada yazılı ve görüntülü haber ile fotoğraf ve yerel gazetecilik ödüllerine ek olarak, iki jüri özel ödülü verilmesi kararlaştırıldı. Artı TV'den Fatma Yörür ve Özgür Söylemez, 3. havalimanında direniş yapan işçilerle, şantiyede görüşerek yaptıkları haberle, Jüri Özel Ödülü'ne değer görüldü.
 
"Cumhurbaşkanına hakaret" davalarında gelinen noktaya çarpıcı bir örnek oluşturan Uğur Şahin'in BirGün gazetesinde manşetten yayınlanan "Baba-kızı birbirine düşürdüler" başlıklı haberi de Jüri Özel Ödülü'nü kazandı. Haberde, babanın kızından, kızın da babasından "Cumhurbaşkanını hakaret" suçunu işlediğini öne sürerek şikayetçi olmaları konu ediliyor.
 
Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri ilk olarak 1998 yılında verilmeye başlandı. Bu yılki jüride Celal Başlangıç, Elif Yılmaz, Faruk Bildirici, Fatih Polat, Gökçer Tahincioğlu, Mehveş Evin, Nazım Alpman, Semra Kardeşoğlu yer aldı.
 
Ödüller, Göktepe'nin doğum günü olan 10 Nisan'da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.