24 Eylül 2024 Salı

Gözaltılara tepki: Devrimci avukatlar onurumuzdur

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve EHB avukatlarından Sezin Uçar'ın gözaltına alınması sosyal medyada tepki topladı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Avukat Özlem Gümüştaş ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Genel Merkez yöneticilerinden, Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatı Sezin Uçar, haklarında açılan bir soruşturma kapsamında ifade vermek için gittikleri Çağlayan Adliyesi'nde gözaltına alındı.

Uçar ve Gümüştaş'ın gözaltına alınması sosyal medyada tepki topladı.

ESP: DEVRİMCİ SOSYALİST SİYASET BİZİM İÇİN ŞEREFTİR
ESP: "İtirafçı Onur Demir'in yalan beyanları sebebiyle haklarında yakalama kararı çıkarılan Eş Genel Başkanımız Özlem Gümüştaş ve EHB avukatı Sezin Uçar ifade vermek için gittikleri savcılıkta gözaltına alındılar. Devrimci sosyalist siyaset sizin için suç, bizim için şereftir."

SKM: DEVRİMCİ AVUKATLAR ONURUMUZDUR
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM): "İşçilerin, kadınların, LGBTİ+'ların, ezilenlerin ve devrimcilerin avukatlığını yapmak suç değildir. ESP Eş Genel Başkanımız Özlem Gümüştaş ve Genel Meclis üyemiz Sezin Uçar ifade vermek için gittikleri Çağlayan Adliyesi'nde gözaltına alındı. Devrimci avukatlar onurumuzdur!"

ÖHD: MESLEĞİMİZE SALDIRILARA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
ÖHD: "Genel Merkez yöneticilerimizden Av. Sezin Uçar ve üyemiz Av. Özlem Gümüştaş haklarında yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermek üzere savcılığa başvurdukları halde gözaltına alındılar! Üyelerimize ve mesleğimize yapılan saldırılara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz! Meslektaşlarımızı, Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları ve derneğimiz üyeleri Av. Sezin Uçar ve Av. Özlem Gümüştaş ile dayanışmaya, savunmayı savunmaya davet ediyoruz. Avukatlık pratiğimizi ve mesleki faaliyetlerimizi kriminalize etmeye yönelik saldırıları kabul etmiyoruz."

ÇHD: SAVUNMA SUSMADI, SUSMAYACAK
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD): "Özgürlük için Hukukçular Derneği üyesi meslektaşlarımız Sezin Uçar ve Özlem Gümüştaş haklarında yürütülen soruşturmaya dair ifade vermek üzere geldikleri Çağlayan Adliyesi'nden gözaltına alındılar. Keyfi gözaltılar savunmaya yönelik saldırıların bir parçasıdır. Daha önce aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Gülhan Kaya ve gözaltındaki meslektaşlarımız Sezin Uçar ve Özlem Gümüştaş serbest bırakılmalıdır. Savunma susmadı, susmayacak!"

HDP HUKUK KOMİSYONU: MESLEĞİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk Komisyonu: "Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarına yönelik İstanbul CBS tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermek üzere adliyeye gelen meslektaşlarımız Av. Sezin Uçar ve Av. Özlem Gümüştaş gözaltına alındı. Kendi iradeleriyle ifade vermek için adliyeye gelen meslektaşlarımızın gözaltına alınması siyasal iktidarın muhalif avukatlara yönelik baskısının başka bir aşamaya gelmesini ifade etmektedir. Meslektaşlarımızın yanında mesleği ve hukuku savunmaya devam edeceğiz."

KADINLARIN KURTULUŞU: ERKEK İKTİDARIN SALDIRILARI BOŞUNA
Kadınların Kurtuluşu: "ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve Ezilenlerin Hukuk Bürosundan Sezin Uçar ifade vermek için gittikleri adliyede gözaltına alındılar. Erkek iktidarın korkuyla saldırıları boşunadır. Özlem ve Sezin yalnız değildir. Yaşasın kadın dayanışması!"