22 Eylül 2024 Pazar

Gözaltına alınan Boğaziçi öğrencisi polisin cinsel tacizine uğradı

Boğaziçi direnişine saldıran polisler gözaltına aldıklarI K.Ç.'ye cinsel tacizde bulundu. Gözaltındakilerle görüşen avukatlar da çok sayıda kişinin kötü muameleye ve tacize uğradığını aktardı. 

Boğaziçi direnişine yönelik polis saldırısında işkenceyle gözaltına alınan öğrenciler cinsel tacize uğradı. Öte yandan avukatlar da çok sayıda öğrencinin de aynı şekilde kötü muameleye maruz kaldığının altını çizdi. 

'BACAĞINI ÖZEL BÖLGEME BASTIRARAK, TERS KELEPÇE YAPTILAR'
Yaşadıklarını Jurnal Turkey'e anlatan K.Ç., şu ifadeleri kullandı: "2 polis gözaltı aracının yanına doğru beni sürükledi. Bir avukatın ve 3 kadın arkadaşın ve benim bulunduğum alan çembere alındı. Bu sırada arkamda 4 çevik kuvvet polisi bulunuyordu. Çember altında bulunduğum sırada kalçam iki kere avuçlanarak sıkıldı. Fark ettiğim anda arkamı döndüğümde yalnızca 4 çevik kuvvet polisi olduğunu gördüm, onlara tepki göstererek uzaklaşmalarını söyledim ve kolumda bulunan iki sivil polise kalçama dokundular dediğimde hiç bir tepki göstermeden cevap vermediler tekrardan kalçama dokunuyorlar arkama geçin diye söylemek zorunda kaldığımda 'aynen, aynen' diyerek geçiştirerek o alanda tutmaya devam ettiler. Gözaltı aracına sokulmak üzere sağ kolum çevrilerek ve sürüklenerek araca yüz üstü yapıştırıldım bu sırada sağ kolumda olan polis iki bacağımı açarak tek bacağı ile özel bölgeme bastırarak ters kelepçe yapmaya çalıştı. Yanımdaki kadın arkadaşım tepki göstererek bacağını oradan çekmesini söyledi. Ters kelepçe yapılıp gözaltı aracına sokuldum."