25 Eylül 2024 Çarşamba

Grup İsyan Ateşine Dersim'e giriş yasağı

Dersim'de festivale katılmaları engellenen Grup İsyan Ateşi üyeleri dün gece işkenceyle gözaltına alındı. Sabah saatlerinde işlemi sonrası devrimci sanatçılar Erzincan'a götürülerek serbest bırakıldı. Gerekçe olarak ise Dersim il sınırlarına girişin yasaklandığı bildirildi.

21. Munzur Doğa ve Kültür Festivalinde Grup İsyan Ateşi, Grup Yorum ve Veradardz Folk Grup'un sahneye çıkması yasaklandı.

Yasaklama sonrası dün gece saatlerinde Seyid Rıza Meydanında aralarında Yeni Demokrasi muhabiri Ertan Çıta'nın da olduğu Partizan okurları ve Grup İsyan Ateşi üyelerinin olduğu 7 kişi hiçbir gerekçe gösterilmeden polis ablukasına alındı, darp edildi ve işkenceyle gözaltına alındı.

Bir gece gözaltında tutulan devrimciler sabaha karşı serbest bırakıldı. Dersim il sınırlarına girmesi yasaklanan Grup İsyan Ateşi üyeleri Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesine götürülerek serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Grup İsyan Ateşi üyeleri şöyle dedi: "Gözaltı sırasından serbest bırakılacağımız söylenmesine rağmen apar topar gözaltı aracına alınarak il sınırları dışarısına çıkarıldık. Faşizmin hiçbir baskı ve saldırısı devrimci sanata zincir vuramayacaktır."