23 Eylül 2024 Pazartesi

Guley Nine doğduğu topraklara uğurlandı

Devrimcilerin annesi, nenesi Guley Tolu yaşamını yitirdi. Tolu, AVEG-KON, SKB ve AJK tarafından Neu-Ulm'da düzenlenen törenle doğduğu topraklara, Elbistan'a uğurlandı.

Devrimcilerin annesi, nenesi Guley Tolu yaşamını yitirdi. Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu'na (AGİF) bağlı İşçi Gençlik Kültür Derneği'nin (AJK) üyesi olan Tolu, Neu-Ulm kentinden düzenlenen törenle memleketi Elbistan'a uğurlandı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), İşçi Gençlik Kültür Derneği (AJK) tarafından Güney Almanya'nın Neu-Ulm şehrinde düzenlenen uğurlama törenine, Almanya ve Avrupa'nın birçok ülkesinden onlarca kişi katıldı. AJK derneğinde düzenlenen törende, her zaman devrimcilere sahip çıkan ve bu nedenle "devrimcilerin nenesi" olarak bilinen Guley Tolu'nun yaşamı ve mücadelesini anlatan konuşmalar yapıldı.

Tolu'nun üyesi olduğu AJK derneği tarafından yapılan konuşma sonrası, Guley Tolu'nun yaşamından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. AVEG-KON, SKB ve AJK tarafından hazırlanan ortak metin okunurken, oğlu ve yoldaşları da birer konuşma yaptı.

Almanya'ya ilk gelen Türkiyeli göçmenlerden olan Guley Tolu'nun bir an bile mücadeleden uzak durmadığına vurgu yapılan konuşmalarda, Avrupa'nın yanı sıra Türkiye'deki devrimci mücadeleyle dayanışma içinde bulunduğu belirtildi.

Törene, dernek ve federasyon üyelerinin yanı sıra, Ulm'da da faaliyet yürüten ATİF, ADHF, DİDF, AKM, KON-MED, Sürgünler Meclisi'nin (ASM) de aralarında bulunduğu çok sayıda kurumdan temsilciler katıldı, taziyelerini iletti.

Derneğe getirilen Guley Tolu'nun naaşı, düzenlenen tören ve anmanın ardından, doğduğu topraklar olan Elbistan'a uğurlandı. Tolu, yarın Elbistan'ın Kantarma Köyü'nde toprağa verilecek.