21 Eylül 2024 Cumartesi

'Gülistan'ın akıbeti açığa çıkana kadar direnişimiz sürecek'

HDP Kadın Meclisi ve TJA, 16 gündür kayıp olan Gülistan Doku'nun akıbetini sordu, Gülistan'ın akıbeti öğrenilene kadar mücadele edileceğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Kadın Meclisi ve Tevgera Jinen Azad (TJA) İstanbul, Dersim'de 5 Ocak'tan beri kayıp olan Gülistan Doku'nun akıbetini sordu.

HDP Milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Dilşah Cambaz Kaya ile İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut'un da katılımıyla il örgütünde basın toplantısı düzenlendi.

'ÇAĞRILARA RAĞMEN GÜLİSTAN HALA BULUNAMIYOR'
HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Cambaz Kaya, dört yanı kameralarla çevri olan Dersim'de, 16 gündür Gülistan Doku'dan haber alınamadığını söyledi. Canbaz, "Ülkenin bir çok yerinde kadın örgütleri olarak Gülistan için çağrılar yapılıyor ancak hala bulunamıyor" dedi. Gülistan için düzenlenen eylemlere yönelik polis saldırısını hatırlatan Canbaz, "İktidarın kadınlardan ne kadar korktuğunun ve sakladıkları bir şeyler olduğunu gösteriyor" diye kaydetti. Dersim'de askerlerin bir kadına tecavüz ettiğine yönelik iddialara da dikkat çeken Canbaz, kadın mücadelesine ve kadınlara yönelik özel bir saldırı olduğunu vurguladı.

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü de Kürtçe konuşma yaptı. Devlete çağrı yapan Sürücü, "Görevinizi yerine getirin" dedi.

'DERSİM'DE OLANLAR ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARININ SONUCUDUR'
Basın metnini okuyan Besra İşsever, "Dünden bugüne özel savaş politikaları ile Dersim'e  yönelenler doğasıyla, kültürüyle bir bütün olarak yaşamın her alanında tahakküm ile talan ile yozlaşma ile toplumsallığı ele geçirmek kendi çarkı içinde öğütmek istemekte. Gülistan ve Dersim'de son zamanlarda yoğunlaşan taciz, tecavüz haberleri bu yönelimin sonucudur" dedi.

İşsever, Dersim'in kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, taciz, tecavüz, istismar olaylarında, kent tarihinde görülmemiş düzeyde bir artışla karşı karşıya olduğunu kaydetti ve ekledi: "Gülistan'ın akıbetini açığa çıkarana dek direnişimiz sürecek. Kadınları katleden, susturan, biat ettirmek isteyen sisteme kaybettirecek, bizler kazanacağız. Kadın dayanışması kazanacak."