2 Ekim 2024 Çarşamba

Güven: Birlikte hareket edersek değiştirebiliriz

Mersin'de ziyaretlerini sürdüren DTK, HDK ve DBP heyeti, DİSK ve Türk-İş'i ziyaret etti. DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, "Hep birlikte hareket edersek, el ele verirsek ülke için demokratik bir yönetim yaratabiliriz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) "Demokratik Mücadele Programı" kapsamında DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın da aralarında bulunduğu heyet, Mersin'de ziyaretlerini sürdürüyor. Heyet, DİSK ve Türk-İş'i ziyaret etti.

DİSK ziyaretinde konuşan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Türkiye'nin, Ortadoğu'da kilit noktaya sahip bir ülke olduğunu, fakat yürütülen yanlış politikalarla şu anki duruma getirildiğini söyledi. Türkiye'nin ekmeğe muhtaç hale getirildiğini kaydeden Güven, "Döviz almış başını gidiyor. İşçi, köylü perişan. Kimse de perişanlığını dile getiremiyor. Dile getiren herkes bir şekilde yargı eliyle derdest ediliyor. O zaman bize iş düşüyor. Hep birlikte hareket edersek, el ele verirsek ülke için demokratik bir yönetim yaratabiliriz. Bu mümkündür" diye konuştu.

Heyet ardından Türk-İş'i ziyaret etti. Burada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Türkiye'de büyük bir ekonomik krizin yaşandığını belirterek, "Ekonomik ve sosyal olarak yaşanan krizin temel nedeni Kürt sorununun demokratik çözümüne ilişkin iktidarların sürekli bir savaş ve baskı politikasıyla bu sorunu görmezden gelmesidir. Ülkenin bütün kaynaklarının bu siyasete harcandığı ve mevcut iktidarın da siyasetini bu zemin üzerinde sürdürdüğünü görüyoruz. Toplumda yaşanan bütün sorunlar bu perdenin ardından gizleniyor" dedi.