8 Ekim 2024 Salı

Haber-Sen'den açıklama: PTT yönetimine dur deme zamanı gelmiştir

Antep'te sarı sendikacı başmüdürün mobbing, baskısı ve sendikal ayrımcılığına dikkat çeken Haber-Sen, "PTT yönetiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı bütün posta emekçilerinin birleşerek bu zulme dur deme zamanı gelmiştir" dedi. 

Haber-Sen Antep'de PTT başmüdürünün mobbing, baskı ve sendikal ayrımcılığına karşı basın toplantısı düzenledi. Antep PTT Başmüdürlüğü bünyesinde vekaleten atanan bütün müdürlerin, sarı sendikaların ya yöneticisi ya da üyeleri olduğuna dikkat çekilen toplantıda, "Sarı sendikacı Başmüdür hızını alamamış, kendi sendikasından olan sendika il başkanını EYS müdürü olarak atamıştır. Daha önce kamuoyuna da düşen whatsapp yazışmalarından kendine görev isteyen birine bu görevin verilmesi tesadüf değildir. Görevde yükselme sınavında başarılı olamayanların işlerini torpilci sendika ile yapması, hem şahıs için hem de o sendika için utanç vesikasıdır. Kargo İşleme Merkezine vekaleten atanan şahıs ise, uzun bir zaman sendikasız kalmış, ne zaman ki vekaletten müdürlük görevi verileceğini, yani ödülünü duyunca jet hızı ile sarı sendikaya üye olarak, emekçiler üzerinde mobbing ve baskı kuran bir kişi olmuştur. Sendika temsilcimize yapacağı baskı ve mobbing karşılığında bu görevi devam ettirmektedir. Çalışanların tuvalette gitme sürelerini bile sorgulayan bu vekaletçiler idareci değildir. Daha önce belirtmiştik, yine tekrarlıyoruz; Gaziantep PTT Başmüdürünün atanmasına daha önce de itiraz ettiğimiz gibi bugün de itirazımızı tekrarlıyoruz" denildi.

Toplu İş Sözleşmesinden 3 gün önce Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcılığından istifa ederek, Antep'e Başmüdür olarak atamasının yapılmasının ilkesel olarak yanlış olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Posta emekçilerini masada makam ve mevki için satanlar, posta emekçilerine amirlik yapamaz. Bu başmüdür ve müdürler Gaziantep PTT Başmüdürlüğünde hiçbir sorunu çözme gibi bir dertleri yoktur. Kamu hizmeti yapmaları gerekirken, kamu hizmetini önemsemeyip, vatandaşı müşteri, emekçiyi eleman olarak vasıflayan, kendilerini ise her türlü keyfiliği yapabilecek şirket CEO'su olduklarını zanneden zihniyettedirler. Gaziantep PTT Başmüdürlüğüne bağlı şubelerin hemen hemen hepsinde memurlar tek çalışmaktadır. Ayrıca bu şubelerde güvenlik görevlisi de bulunmamaktadır. Bu durum insani olmamakla birlikte, şubelerin ve emekçilerin güvenliği açısından sakıncalıdır. Ayrıca Türkiye'nin nüfusu seksenaltı milyon iken güvencesiz çalışan emekçiler ile birlikte toplam posta çalışanı 39 bindir. Ülkemiz ile nüfusu, coğrafik durumu ve yerleşim yerleri açısından aşağı yukarı aynı şartlarda bulunan Almanya'da 565 bin, Fransa'da 286 bin olan çalışan sayısı ile karşılaştırıldığında, ülkemiz de PTT emekçilerinin çektiği çile ortaya çıkmaktadır. PTT Genel Müdürlüğü, sorunları çözmek yerine, Başmüdürlüklerin ve bazı merkez müdürlerinin keyfi uygulamalarına göz yummakta, dayatmacı ve baskıcı politikalarla, PTT emekçilerinin hayatını zindana çevirmiştir. PTT emekçileri, yönetimin belirlediği işlem hedefine ulaşmak için daha fazla çalışmakta ve kendi sağlığını riske atmaktadır. Oysa bu işlemlerin kurallara uygun yapılması halinde PTT yönetiminin belirlediği hedefin üçte birini bile yapmak mümkün değildir. PTT yönetiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı bütün posta emekçilerinin birleşerek bu zulme dur deme zamanı gelmiştir. Mücadelemiz tüm emekçiler içindir. Emeğimizi yok sayan, güvencesiz çalışma koşullarını dayatan, iş barışını bozan, baskı mobbing ve ayrımcılığa karşı tüm emekçileri KESK Haber-Sen de mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı.