1 Ekim 2024 Salı

Halil Aksakal mezarı başında anıldı

Rojava'da Girê Spî'yi özgürleştirme karşı savaşırken 2015 yılında ölümsüzleşen MLKP militanı Halil Aksakal, mezarı başında anıldı.

MLKP militanlarından Halil Aksakal (Mazlum Aktaş) ölümsüzlüğünün 7'inci yılında Hatay'ın Defne ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Rojava devrimini savunurken 18 Haziran 2015 tarihinde Girê Spî'de yaşamını yitiren Aksakal'ı anmak için çok sayıda kişi Harbiye Mahallesi'ndeki mezarı başında bir araya geldi. 
 
Anmaya Aksakal'ın ailesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), İnsan Hakları Derneği (İHD), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üye ve yöneticileri de katıldı.

HDP Hatay İl Eşbaşkanı Kerem Nalbant, Halil Aksakal'ın halkların kardeşliği için mücadele ettiğini ve bedel ödediğini söyledi. Nalbant, "Bizlere düşen görev de onun barışa, demokrasiye, kardeşliğe olan inancını daha ileriye taşıyarak fikirlerini yaşatmaktır" dedi.

Anma Aksakal'ın mezarına karanfil bırakılmasının ardından sona erdi.

Halil Aksakal, Girê Spî’yi faşist DAİŞ çetelerinden temizleme operasyonuna Enternasyonal Özgürlük Taburuyla birlikte katılmış, 18 Haziran 2015 tarihinde Siluk'un güneyinde yaşamını yitirmişti.