24 Eylül 2024 Salı

HBDH'den Yılmaz Uzun için eylem

Yılmaz Uzun'un cenazesinin ailesine kutu içinde verilmesini Şırnak'ta düzenlediği saldırı eylemiyle yanıt veren HBDH Ali Çiçek Milisleri, "Bu kadar insanlıktan uzak, her tür değerimize bu kadar düşman! Halkımıza yönelik bu saldırıları asla affetmedik, affetmeyeceğiz" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Ali Çiçek Milisleri, 1 Eylül'de eylem düzenlediklerini duyurdu. Eyleme ilişkin "Halkımıza yönelik saldırılardan hesap sorduk" başlığıyla açıklama yapan HBDH Ali Çiçek Milisleri, şu ifadelere yer verdi:

"Faşist canilerin hiçbir kutsalımıza saygısı yok! Cenazelerimize de, ibadethanelerimize de, analarımıza da gözü dönmüşçesine saldırıyorlar. Şehit düşen savaşçılarımızın cenazelerine işkence etmekten geri kalmıyorlar. Çocuklarının cenazelerini almak, son vazifelerini yerine getirmek isteyen ailelerle alay edercesine çuvallarla, posta kargolarıyla gönderiyorlar cenazeleri. Tıpkı Tolhildan Tekman'ın (Yılmaz Uzun) cenazesini kutu içinde ailesine gönderdikleri gibi. Bu kadar insanlıktan uzak, her tür değerimize bu kadar düşman! Halkımıza yönelik bu saldırıları asla affetmedik, affetmeyeceğiz! HBDH Ali Çiçek Milisleri olarak Tolhildan Tekman için harekete geçtik.

"1 Eylül gecesi Şırnak'ta kayyuma ait otoparkı vurduk. Kayyum belediyesine ait pek çok iş makinesinin olduğu otoparka molotoflarla saldırı düzenledik. Eylemimiz sonucu iki kepçe, bir kamyon ve bir paletli kepçe tamamen imha oldu. Kullanılamaz hale gelen bu araçlar, çekicilerle otoparktan çıkarıldı. Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız!"