22 Eylül 2024 Pazar

HDK Kadın Meclisleri'nden 25 Kasım açıklaması: İtaat etmeyeceğiz

25 Kasım'a ilişkin açıklama yapan HDK Kadın Meclisleri, "Erkek devlet şiddetine karşı mücadele edeceğiz, itaat etmeyeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

"Erkek devlet şiddetini teşhir ediyoruz, kadın dayanışması ile yaşıyoruz" başlıklı açıklamada "Bizler, HDK Kadın Meclisleri olarak Mirabel Kardeşlerin şahsında geçmişten günümüze tüm dünyada, Türkiye'de, Kürdistan'da, Ortadoğu'da... faşizme, patriarkal kapitalizme, cinsiyetçiliğe milliyetçiliğe, militarizme, nefrete ve ayrımcılığa karşı direnen ve bu uğurda yitirdiğimiz katledilen tüm kadınları büyük bir minnet ve sevgi ile anıyor, onların yoldaşlığında açtığı bu onurlu mücadelenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz" diye belirtildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"HDK Kadın meclisleri olarak bizler kadın dayanışmasının gücüne olan inancımızla; direnen kadınların olduğu her yerde bir araya gelmek, saldırılar ile karşı karşıya olduğumuz her yerde sözümüzü-eylemimizi örgütlemek ve ortak kadın mücadelesini her alanda büyütmek kararlığındayız. Umudu nerden mi alıyoruz? Elbette ki mücadelemizden, birlikteliğimizden, ısrarımızdan ve Kadın özgürlük çizgimizin haklılığından...

"Patriarkaya-faşizme karşı biat etmeyen, haklarından da hayatlarından da vazgeçmeyen Kadınlar olarak Kadın dayanışmasını ve mücadelesini büyüten bir perspektifle ve kadın özgürlük mücadelesinden aldığımız tarihsel mirasla, bu 25 Kasım'da da tüm renklerimiz, tüm dillerimiz ve tüm farklılıklarımızla sokaklarda olacağız. Çok iyi biliyor ve bildiriyoruz ki itaat etmeyeceğiz, kadınız, varız, her yerde var olacağız."