21 Eylül 2024 Cumartesi

HDP 3. Kadın Konferansı sona erdi

HDP'nin "Özgürlükte ısrarlı, mücadelede kararlıyız" şiarıyla iki gündür gerçekleştirdiği 3. Kadın Konferansı tartışmalar ve çözüm önerileri ile son bulurken, önümüzdeki günlerde konferansın sonuç bildirgesinin paylaşılması bekleniyor.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) "Özgürlükte ısrarlı, mücadelede kararlıyız" şiarıyla iki gündür Ankara gerçekleştirdiği 3. Kadın Konferansı tartışmalar ve yeni dönemde kadın mücadelesinin yol haritasının belirlenmesiyle sona erdi. Türkiye genelinden 400 kadının katılımı ile gerçekleşen konferansta dün Türkiye ve Ortadoğu'daki siyasal gelişmeler ile kadın mücadelesi ele alındı.

Kadına yönelik şiddetin arttığı ve kadın kazanımlarına dönük saldırıların yoğunlaştığı bir dönemin geride bırakıldığına işaret edilen konferansın dünkü oturumunda "kadınların enternasyonal bir mücadele örmesine ihtiyaç olduğu" önerisi öne çıkmıştı.

Konferansın ikinci gününde de gün boyu tartışmalara devam edildi. Kadınlar 2020 yılında örgütlülük, mücadeleyi yükseltme ve kadın kazanımlarına karşı yapılan saldırılarda ortak mücadele yöntemlerini tartıştı. Konferans devam ederken Morning Star NUJ Chapel Sendikası'nın gönderdiği dayanışma mesajı okundu. Kadınların direnişin ön saflarında omuz omuza mücadele ettiği belirtilen mesajda, HDP'li kadınların yanlarında oldukları ifade edildi.

Öte yandan konferansın son gününde, Kadın Meclisi'nin önümüzdeki dönem nasıl bir siyaset izleyeceği, daha çok kadına ulaşmak için nasıl bir çalışma yürüteceği ve kadınların nasıl ortaklaşması gerektiği noktasında bir dizi tartışma yürütüldü, buna dair çözüm önerileri getirildi.

Konferansın sonuç bildirgesinin de önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.