2 Ekim 2024 Çarşamba

HDP Gençlik Meclisi 'Harekete Geç' kampanyası devam edecek

HDP Gençlik Meclisi, "Hareke geç" kampanyasını uzattı. Açıklama yapan Meclis Sözcüsü Betül Ünsal, gençleri kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, partilerinin 1 Haziran'da startını verdiği "Demokratik Mücadele Programı" kapsamında başlattıkları 3 aylık "Hep birlikte harekete geç" kampanyasını uzatma kararı aldı.

Konuya ilişkin HDP Kayapınar İlçe Örgütü'nde basın toplantısı düzenlendi. Açıklama yapan Gençlik Meclisi Sözcüsü Betül Ünsal, AKP ve MHP'nin toplumsal değerleri tümden yok etmek istediğini belirtti. 

Ünal, "AKP-MHP faşist rejimi, içinde bulunduğu derin çöküş sürecini halklara, gençlere ve kadınlara saldırarak hem fiziki hem de özel savaş politikalarıyla insanlık düşmanı bu sistemini ayakta tutmanın büyük savaşını vermektedir. Bu ayakta kalma savaşı adına; ırkçı, cinsiyetçi politikalarla toplumsal kimlikler  arasında çatışmalar körüklenmekte, sömürü, hak gaspı, şiddet, tecavüz ve kadın kırımı başta olmak üzere her geçen gün özel savaş yöntemleriyle toplumsal yapı sistematik olarak parçalanmaktadır" dedi. 

Ünsal, bu özel savaş politikaları ile en direngen ve dinamik kimliğe sahip olan gençlerin hedef alındığını ifade etti.

Başlattıkları "Harekete Geç" kampanyasını uzattıklarını bildiren Ünal, "HDP Gençlik Meclisi olarak Haziran ayında başlattığımız kampanyamız belli bir kazanım aşamasına ulaştı. Fakat, savaş ve faşizm koşullarını yenmenin daha güçlü ve uzun soluklu bir yürüyüşü gerektirdiği gerçekliğinden yola çıkarak, kampanyamızı 6 aylık bir kampanya sürecine evriltiyoruz" diye belirtti.

Kadına yönelik şiddetten, doğanın katledilmesine karşı toplumsal talepler etrafından kampanyayı ördüklerini söyleyen Ünal, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizler HDP Gençlik Meclisleri olarak özgür ve özerk üniversiteler için, herkese eşit hakların tanınacağı komünal bir toplumsal ekonomi için, demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bir bakış açısıyla yeni bir yaşamı inşa etmek için harekete geçiyoruz! Bu temelde evrensel gençlik hareketine dönüşebilmek için tüm sol-sosyalist, demokrat ve devrimci gençliğe çağrımızdır: Yeni yaşamı inşa etmek için hep birlikte harekete geçelim!"