1 Ekim 2024 Salı

HDP Gençlik Meclisi: İrademizi göstermeye geliyoruz

HDP Gençlik Meclisi, 6-7 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek HDP konferansı öncesinde toplandı. Açılış konuşmasını yapan Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, gençliğe yönelik gözaltı, tutuklama saldırılarına değindi. Dağ, örgütlenen gençlerin kazanacağını vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi toplantısı Ankara'da yapılıyor. Parti binasında bir araya gelen Gençlik Meclisi üyelerine seslenen Sözcü Dersim Dağ, uzun süredir gündemlerinde olan meclisleşme kararını bugün hayata geçirdiklerini söyledi. Dağ, üyelerine ve gençlere yönelik gözaltı, tutuklama saldırılarına değinerek, örgütlü mücadeleyi büyüteceklerini ve gençliğin iradesini göstereceklerini vurguladı.

'FAŞİZMİ BİRLEŞİK MÜCADELE İLE YIKACAĞIZ'
Diyarbakır'da HDP MYK üyesi ve Gençlik Meclisi üyesi Sevim Akdağ'ın da aralarında olduğu çok sayıda gencin gözaltına alındığını ve 10 arkadaşlarının tutuklandığını söyleyen Dağ, Gençlik Meclisi örgütlenmesinin artan gözaltı, tutuklama ve kaçırma saldırılarına yanıt olduğunu vurguladı. Dağ, "HDP Gençlik Meclisi üyelerini, HDP meclisi çatısı altında örgütlenen gençleri sindirebileceğini düşünen iktidara bugün bu toplantımız en büyük cevaptır ve örgütlülüğümüzü büyütmemiz de en büyük cevap olacaktır" dedi.

HDP Gençlik Meclisi üyelerinin yanı sıra Munzur Üniversitesi ve ODTÜ'de öğrencilere yönelik gözaltı saldırıları yaşandığına değinen Dağ şunları söyledi: "Munzur Üniversitesi öğrencileri iktidarın yapılanması olan TÜGVA'yı protesto etmek için açıklama yaptı. Bunu sindiremeyen iktidar, 11 öğrenciyi gözaltına aldı. Ertesi gün Newroz'da halay çektikleri için 19 Munzur Üniversitesi öğrencisi gözaltına alındı. Her yıl düzenlenen Devrim Yürüyüşünde yer alan 16 ODTÜ öğrencisi hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı ve bu sabah çıkardıkları adliyede serbest bırakıldılar. Örgütlü mücadele yürüten, örgütlenen gençlere yönelik bu baskı, gözaltı ve tutuklama furyasının tamamının gençlerin örgütlenmesine yönelik yapılan bir gözdağı olduğunu, gençlerin örgütlenmemesi için yürütülen politikalar olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Biz HDP Gençlik Meclisi'nde örgütlenen ve mücadele eden gençler olarak, bütün muhalif gençlerin de bu iktidar karşısında asla sinmeyeceğini ve boyun eğmeyeceğini çok iyi biliyoruz. İbrahim Kaypakkayalardan, Deniz Gezmişlerden, Mazlum Doğanlardan, Ali Çiçeklerden mirası devraldık. Bunu sonuna kadar yürüteceğimizi ve faşizmi birleşik mücadele ile yıkacağımızı buradan belirtiyoruz."

Yoksulluk ve savaş politikalarına de değinen Dağ, gençlere diplomalı işsizlik, asgari ücret altında çalışma ve yaşamın dayatıldığını söyledi. Üniversiteli öğrencilerine 850 TL ile geçinmelerinin dayatıldığını belirten Dağ, iktidarın tüm dayatmalarına rağmen gençliğin bilimsel ve sanatsal üretimlerine devam ettiğini söyledi. Konser iptallerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Dağ, iktidarın kendi çeperinde bir gençlik yaratmak istediğini kaydetti.

'BASKI VE ZULÜM KARŞISINDA DİRENİŞ VAR'
Baskı ve zulüm karşısında gençlerin direndiklerini vurgulayan HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, "Tarih de göstermiştir ki hiçbir zaman muktedirler başarılı olmamıştır; her zaman direnen gençler ve halklar başarılı olmuştur, kazanan da gençler ve halklar olmuştur. Gençlik üzerinden yürütülen bu sistematik politikalara karşı; yoksulluğa, savaşa, işsizliğe ve saldırılara karşı daha çok örgütlenecek ve mücadeleyi daha çok büyüteceğiz" diye konuştu.

Kazananın gençlerin mücadelesi olacağını kaydeden Dağ, "AKP ve MHP iktidarını devirecek olan bizleriz. Gençler kendi iktidarını, kendi sözünü kurmaya geliyor; kendi iradesini göstermeye geliyor" dedi.