23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP kadın gazetecilerle İstanbul Sözleşmesi'ni konuştu

HDP Kadın Koordinasyonu kadın gazetecilerle buluştu, İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin önerilerini dinledi, kadın gazetecilerin sözleşmenin yeniden kazanılmasına ilişkin neler yapabileceklerini konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Koordinasyonu, İstanbul Sözleşmesinin fesih kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere kadın gazetecilerle İstanbul'da bir araya geldi.

Kadın gazetecilerin sözleşmenin feshine ilişkin HDP'nin neler yapabileceğine ilişkin önerilerinin tartışıldığı toplantıda, gazetecilerin sözleşmenin yeniden kazanılması için yapabilecekleri üzerinde de duruldu.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Milletvekili Hüda Kaya, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut ve HDP Kadın Koordinasyonu üyelerinin de katıldığı toplantının açış konuşmasını Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yaptı.

Kadınların yaşam güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini bütün kadınlara yapılmış bir darbe olarak nitelendiren Buldan, bu darbenin öncesi olduğunu söyleyerek, HDP'nin eşbaşkanlık sisteminin hedef alındığını, belediyelere atanan kayyumlarla kadın kurumlarının kapatıldığını hatırlattı.

Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ'ın hala tutuklu olduğunu, bu süreçte çok sayıda kadın belediye eşbaşkanının tutuklandığını hatırlatan Buldan, tekçi erkek iktidarın kadınların kazanımlarını yok etme çabasında olduğunu söyledi.

AKP'nin siyaset arenasında kadınları sadece oy deposu olarak gördüğünü belirten Buldan, İstanbul Sözleşmesine yönelik saldırının durdurulmasının kadın kazanımlarının korunması bakımından önemine işaret etti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kadınların anayasası diye nitelendirdiği İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilerek kadınların sömürü, şiddet ve ölümlere mahkum edildiğine dikkat çekti, buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Buldan'ın konuşmasının ardından kadın gazeteciler, HDP'ye önerilerini sundu.