22 Eylül 2024 Pazar

HDP Kadın Meclisi: Sessiz kalmayan her kadının yanındayız

HDP Kadın Meclisi, her alanda şiddete, tacize, tecavüze uğramış kadınların sesi olduklarını belirtti, kadınları hedefe alan erkeklere seslendi: "susacak olanlar kadınlar değil, faillerdir, kadınların değil, tacizcilerin uykuları kaçacak!"

Halkları Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, kadına yönelik şiddet ve kadınların günlerdir sosyal medya üzeriden erkeklere karşı yürüttüğü ifşa kampanyasına ilişkin açıklama yaptı. 

Günlerdir erkek şiddetine, taciz ve tecavüze maruz kalan kadınların sosyal medya üzerinden paylaşım yaptığı hatırlatılan açıklamada, "kadın dayanışması ve örgütlülüğü sayesinde bir isyana dönüşen bu eylem ile bir kez daha gördük ki on binlerce kadın; ismi, sıfatı, statüsü ne olursa olsun erkeklerin tacizine ve şiddetine maruz kalıyor" dedi. Tacizcileri ifşa eden kadınların, hedef haline getirildiği, saldırıya uğradığı, tehdit edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Biz kadınlar biliyoruz ki; taciz, tecavüz ve erkek şiddetine karşı başlatılan eylemler, erkek egemen iktidarların baskı politikalarıyla itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor, sosyal medyada yapılan saldırılarla kadınlara susmaları dayatılıyor" denildi.

HDP Kadın Meclisi, taciz, tecavüz ve erkek şiddetine karşı Meclis’te, sokakta, evde, fabrikada, bulundukları her alanda mücadele etmeye devam edeceklerini kaydederek, “'Kadının beyanı esastır' ilkesini düstur edinmiş kadınlar olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede iktidarın çözümsüz politikalarına karşı kadın özgürlükçü politikamızı haykırmayı; kadını değil, faili aklayan erkek yargının karşısında gerçek adaleti savunmayı sürdüreceğiz" diye vurguladı.

Başta erkek şiddetine maruz kalan kadınlar olmak üzere, tüm kadınların yanında olduklarını vurgulayan HDP Kadın Meclisi, kadınları hedef alanlara da, "susacak olanlar kadınlar değil, faillerdir, kadınların değil, tacizcilerin uykuları kaçacak!" diye seslendi.