2 Ekim 2024 Çarşamba

HDP Milletvekili Eksik: Açlıkla sınayabilirsiniz ama asla diz çökmeyeceğiz

HDP Milletvekili Eksik, Sakarya’da Kürt olan mevsimlik tarım işçilerine yönelik ırkçı, faşist saldırıya tepki gösterdi. Saldırıyı iktidarın Kürt düşmanı politikalarının yansıması olarak yorumlayan Eksik, "Bizi açlıkla sınayabilirsiniz ama size asla diz çökmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Milletvekili Habip Eksik, parti binası önünde yapılan açıklamayla Kürt oldukları için Sakarya'da saldırıya uğrayan mevsimlik tarım işçilerine ilişkin açıklama yaptı.

Eksik, AKP-MHP iktidarının ayrımcı tekçi, faşist politakaları neticesinde halkta da aynı tepkilerin geliştiğini kaydetti. Geçimini sağlamak için Sakarya'ya giden insanlara yönelik saldırıya ilişkin Eksik, "Bugün Türkiye'de yürütülen Kürt'e karşı düşmanlık politikası, maalesef toplumda da bu şekilde insanlıktan çıkmışcasına davranışların oluşmşasına neden oluyor. Bugün Sakarya'da o insanlara yapılan faşist uygulama, aslında AKP-MHP faşist iktidarının Kürde yönelik yürüttüğü düşman politikasıdır" dedi.

Valinin, "İki arazi sahibi arasında tartışma çıktı" diyerek olayın üstünü örtbas etmeye çalışmasının, iktidarın Kürt düşmanı politikalarının yansıması olduğunu kaydeden Eksik, şöyle seslendi: "Yok mu bu ülkede hukuk tesis edecek, Sakarya'daki zulmü, zorbalığı, faşizmi ortaya çıkaracak ve hesap soracak savcı. Çağırıyoruz onları sizler, ey savcılar, ey hakimler, ey kaymakamlar sizler Kürtlerin de vergileriyle maaş alıyorsunuz. Bu ülkede Kürtler de vardır. Bu ülkenin kurulmasında Kürtler de vardır."

Açlıkla, yoksullukla, işsizlikle Kürt halkını asimile etmeye çalışanların yüz yıldır başaramadığının altını çizen Eksik, "Bizi açlıkla, yoksullukla, işsizlikle sınayabilirsiniz. Ama bizler asla size diz çökmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz. Dilimizden, kültürümüzden, tarihimizden vazgeçmeyeceğiz. Türkiye'nin  barış içinde kardeşçe bir arada yaşayabilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.