23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP Milletvekili Murat Çepni: Leyla Güven'in talepleri etrafında kenetlenelim

Tutuklu HDP Milletvekili Leyla Güven'in tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevi sürerken, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, tüm demokrasi güçlerini Leyla Güven'in talepleri etrafında birleşmeye çağırdı. Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Örgütü, Milletvekili Murat Çepni'nin katılımıyla, açlık grevinin 77'nci gününde olan Leyla Güven'in durumuna dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Süresiz dönüşümsüz açlık grevini sürdüren Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in sağlık durumunun giderek ağırlaştığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: "Çeşitli cezaevlerinde bulunan 250'yi aşkın siyasi tutsak, Leyla Güven'e destek ve İmralı'daki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi eylemi gerçekleştiriyor. Sayı her geçen gün artarken 15 Ocak'ta Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP Milletvekili Selma Irmak süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlamıştır.

Leyla Güven'in durumu bir saat bile ertelenemeyecek, görmezden gelinmeyecek bir aşamaya girmiştir. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan eylemin sona ermesi için adım atmayan iktidar, açlık grevine destek eylemlerine saldırıyor, çeşitli yöntemlerle eylemi görünmez kılmaya çalışıyor. AKP yetkililerinin iktidar sarhoşluğu sebebiyle sıklıkla kullandığı ayrıştırıcı, nefret dili sokakta kolluk kuvvetlerinde karşılığını bulmakta.

Antidemokratik uygulamalara karşı her zaman ve her yerde mücadelemiz devam edecektir. Kamuoyuna, uluslararası camiaya, hukuk çevrelerine, tüm sivil toplum kuruluşlarına, vicdan sahibi herkese acilen harekete geçme ve tepkisini göstermeye çağrı yapıyoruz."

TECRİT DEMOKRASİYE KARŞI BİR SALDIRIDIR

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise, "Tecrit demokrasiye karşı, tecrit barışa karşı, tecrit halkların özgürlüğüne karşı bir saldırıdır. Bu yüzden tecrit kalkmalı ve demokrasinin koşulları yeniden açığa çıkarılmalıdır” dedi.

Tecride karşı mücadelenin tüm demokrasi güçlerinin görevi olduğunun altını çizen Çepni sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu süreçte yok edilmeye çalışılan, kesilmeye, ezilmeye çalışılan halklarımızın eşitlik, özgürlük sesi ve soluğudur. Bu sesi kesmelerine izin vermeyeceğiz. Leyla Güven yoldaşımız bize bir bayrak oluyor, bir umut ve direniş fişeği oluyor. Buz kıran rolü oynuyor. Leyla Güven'in talepleri etrafında hepimiz kenetlenmeli ve bir araya gelmeliyiz."