23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP seçmen listesindeki usulsüzlükleri Meclis'e taşıdı

HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, seçmen listesinde yapılan usulsüzlükleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Şevin Coşkun, seçmen listesinde yapılan usulsüzlükler ve birçok il ve ilçede seçmen taşınması sorunlarına ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması talebiyle Meclis'e soüru önergesi verdi.
 
Coşkun, YSK takvimine göre yasal süre içerisinde askıda kalan seçmen listelerinde çeşitli usulsüzlüklerin olduğunun ve birçok il ve ilçede seçmen taşındığının basına yansıdığını ifade etti. 17 Ocak günü basında yer alan haberlere göre Muş'ta birçok mahalle ve köyde daire başına yüzlerce seçmenin kaydı yapıldığını aktaran Coşkun, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde yaşanan bu gelişmelerin seçimlerin güvenilirliğini zedelediğinin altını çizdi.
 
Coşkun, Soylu'ya; "Bakanlığınız basına yansıyan ve usulsüzlük iddiası bulunan seçmen listelerinden haberdar mıdır? Bu konuda İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri'nde gerekli soruşturma yapılacak mıdır?" sorularını yönetti.
 
Muş ili ve ilçelerinde yaşanan söz konusu durumun 298. sayılı yasanın 122. maddesine aykırı olup olmadığını soran Coşkun, Muş ili ve ilçelerinde yaşanan söz konusu usulsüzlüğün giderilmesine yönelik bakanlıkça nasıl bir tedbir alınacağı sorusunu da yöneltti. Coşkun ayrıca, "Söz konusu usulsüzlüklerin HDP seçmeninin iradesini yok saymaya dönük yapılan bir saldırı olarak görmekte misiniz?" dedi.