6 Ekim 2024 Pazar

HDP'den Beyoğlu'nda ev ziyaretleri

Bütçe Buluşmaları kapsamında Beyoğlu Hacıahmet mahallesinde aileler ile bir araya gelen HDP heyeti ailelerin taleplerini dinledi, çözüm önerilerini tartıştı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bütçe Buluşmaları kapsamında Taksim Beyoğlu ilçesi Hacıahmet mahallesinde ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretlere HDP Milletvekilleri ve HDP Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sait  Bor katıldı. 

HDP Emek Komisyonu Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, İktidarın bütçeleri savaşa ve yandaşlara aktardığını belirtti. Köse, şu ifadeleri kullandı: "HDP olarak halkın talepleri ve sorunları ile karşılarına çıkacağız."

'EV KİRASI ÖDEMEKTE ZORLANIYORUZ'
Aileler ise "Ev kirası ödemeye mecburuz, zorlanıyoruz, tekstilde çalışıyorum, oğlum ve annem var. Yetmiyor, kendimizi sıkıştırıyoruz, zar zor geçiniyoruz. Haftalık çalışıyorum, her yıl zam geliyor kiraya maaş yerinde sayıyor. Faturalar çok geliyor, sürekli zam geliyor eskiden 90 lira gelen elektrik faturası şu an 140 lira geliyor" dedi.

Çocuklarının olduğunu ve okuduklarını aktaran aileler "Okula para istiyorlar ihtiyaç için ancak karşılayamıyoruz. Bir şeylerin değişmesi lazım. Sözün bittiği yerdeyiz" ifadelerini kullandı.

'KIZIMIN SİYASİ DAVASI VAR İŞE ALMIYORLAR'
Beş çocuğu olduğunu belirten bir kişi de, "Bir oğlum engelli ancak  engelli sayılmadığı için  destek alamıyor devletten. Kızım ise süren siyasi davası olduğu için sigortalı bir işe giremiyor. Geçici işlerde çalışıyor bulursa. İşe gireceği zaman siciline bakıp almıyorlar" diye belirtti.

Mardin Nusaybin'den İstanbul'a gelen bir aile ise özyönetim direnişleri sırasında geldiklerini belirtti ve şöyle devam etti: "Memleketimizden bizi ettiniz burada nefes verin bari dedim ama İSKİ sorunu çözmedi. Tesisatta sayaçta olan sorunu bana borç olarak yansıttılar. 6 bin lira borcum var şimdi. Memlekette arabam vardı devlet el koydu ama ben cezasını ödüyorum."