1 Ekim 2024 Salı

HDP'den tehdit edilen Av. Rişvanoğlu'na destek

HDP Adana İl Örgütü, ÇHD'li Avukat Şiar Rişvanoğlu'nun tehdit edilmesine tepki gösterdi, yanında olduğunu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, tehdit edilen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şube üyesi Avukat Şiar Rişvanoğlu'na destek için basın toplantısı düzenledi. 

Avukat Rişvanoğlu, bürosunun kapısına bırakılan "Ayağını denk al, şerefsiz vatan haini" yazılı notla tehdit edilmişti. 

Yazılı açıklamaya yapan HDP, "Rişvanoğlu'nun ilkeli duruşu belli ki bazı güç odaklarını rahatsız etmiş. Ancak şu iyi bilinmelidir ki bu tür saldırılar vicdan sahibi hiçbir hukukçuya geri adım artıramaz. Rişvanoğlu her zaman işçinin, emekçinin, kadınların, Kürtlerin ve bütün ötekilerin yanında yer alan sosyalist bir avukattır. Bu saldırıyla sadece bir avukat değil, Türkiye'nin savunulan değerleri de hedef alınmıştır" denildi 
 
Avukatların "çoklu baro" yasası başta olmak üzere bir çok saldırıya karşı duruşları nedeniyle hedef alındığını belirtilerek, "Bu tür saldırılarla faşizme karşı direniş gösteren avukatların ve hukukçuların iradeleri kırılmak isteniyor. Biz HDP olarak, başta hukukçular olmak üzere adalet savunucuların yanında olduğumuzu belirtiyor, Rişvanoğluna da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" diye kaydedildi.