25 Eylül 2024 Çarşamba

HDP'li Temel: Bedel olmadan faşizm geriletilemez

Partililerle bayramlaşma töreninde konuşan HDP Van Milletvekilleri Tayip Temel, faşizm koşullarında ancak mücadele ile sonuç alınabilineceğini belirtti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van milletvekilleri Tayip Temel ve Murat Sarısaç, HDP Van İl Örgütü binasında düzenlenen bayramlaşma etkinliğine katıldı. 
 
Tecridin kaldırılması talebiyle HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ile birlikte açlık grevine giren Temel, açlık grevi zaferine ve sürece dair değerlendirme yaptı.
 
Asıl mücadele edenlerin alanlarda direnen annelerin, DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletveili Leyla Güven'in, direnişçi tutsakların ve feda eylemcilerinin olduğunu ifade eden Temel, "Mücadele ve bedel olmadan faşizmin geri adım atması mümkün değildir. Bu bir kez daha kanıtlandı. Verilen mücadele sayesinde Sayın Öcalan'ın sesi tüm Kürtlere, Türkiye'ye ve dünyaya duyuldu" diye konuştu. 
 
İmralı'ya avukatların ve ailelerin gitmesiyle yeni bir süreç başladığını dile getiren Temel, "Mücadelenin öne çıkmasıyla faşizm geriletilir ve halklar yeni bir bahar dönemi yaşar. Fakat mücadele durur ve faşizm İstanbul'u kazanırsa, o zaman bu hareket zayıflar" diye konuştu.
 
'SAG ZAFERİNİ SEÇİMLE BAĞLANTILANDIRMAYIN'
 
İmralı'da başlayan avukat ve aile görüşmeleri ile İstanbul seçimiyle arasında bağ kurulmasına değinen Temel, “AKP ve MHP faşizminden hesap sormasak bu hareket küçülür. Her şeyi görmezden gelip, AKP ile hareket etmemiz bizler için sadece bir kandırmaca olur. Kim İstanbul için AKP ile hareket edildiğini söylüyorsa Kürt hareketini tanımamıştır. HDP'nin ve dostlarının stratejisi faşizmi geriletmektir. 31 Mart'ta yapılan da buydu. 23 Haziran'da da bu yapılacaktır" dedi. 
İstanbul seçimleriyle birlikte demokrasi güçlerinin, HDP'nin ve Kürtlerin eline büyük bir fırsat geçtiğini söyleyen Temel, bu sürecin faşizan uygulamalardan vazgeçip demokratik adımlar atması hususunda AKP için de bir fırsat olduğunu kaydetti. 
 
Temel, "Herkesin kendini gözden geçirip mücadele perspektifine göre davranması gerekiyor. Mücadele gerekiyor. Sadece söz söylemek yetmiyor" dedi.