23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP'li Turan kayyuma karne verdi

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Belediyeye ait olan kadın üretici pazarı yerinin, İHH'ye, Huzurkent'te bir binanın ilçe emniyet müdürlüğüne, eğitim destek evinin olduğu binanın valiliğe tahsis edildiğini ve Barış Bahçe ve Mahmudiye mahallelerinin kentsel dönüşüm ile TOKİ'ye peşkeş çekildiğini ifade HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Belediyeye ait olan kadın üretici pazarı yerinin, İHH'ye, Huzurkent'te bir binanın ilçe emniyet müdürlüğüne, eğitim destek evinin olduğu binanın valiliğe tahsis edildiğini ve Barış Bahçe ve Mahmudiye mahallelerinin kentsel dönüşüm ile TOKİ'ye peşkeş çekildiğini ifade etti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Akdeniz Belediyesi'ni gasp eden kayyumun karnesini açıkladı. Basın toplantısı düzenleyen Turan, kayyum politikasının HDP döneminde inşa edilen yerinden yönetim, yerel yönetim ve yerel demokrasi değerlerini ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu kaydetti.
 
Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanlarına ve çalışanlarına yönelik ‘örgüt üyeliği' suçlamaları nedeniyle kayyum atandığını ancak aradan geçen zamanda suçlamaların asılsız olduğunun ortaya çıktığını ve ilgili hakim ve savcıların bugün Gülen Cemaatine üye olmaktan tutuklandığını hatırlattı.
 
KAYYUMA DA KAYYUM ATANMIŞTI
 
Kayyumların halkın iradesini gasp etmek için bahane olduğunu belirten Turan, "Özellikle ilk atanan kayyumla birlikte işten çıkarmalar, kapatılan mahalle evleri, askıya alınan projeler ve belediye ile protokolü bulunan kurumların kapatılması, bunların başında gelmektedir" dedi. Kayyumun yerine kayyum atanan Akdeniz Blediyesi'nde ikinci kayyumun, daha önce kaldırılan mevcut projeleri hayata geçirerek yeni bir proje gibi sunduğunu söyleyen Turan, "Sözleşmeli memur ve kadrolu işçilerin, KHK'larla kadrolu memur ve işçi statüsünde olmaları gerekirken, bu sürece taşeron işçiler de dahil edilmiştir. Aileler, emeğin gasp edilmesinin yanı sıra, yaşam olanaklarından mahrum kalarak, fişlenerek zor hayat koşullarına maruz kalmıştır" dedi.
 
KAYYUMLARIN İLK İCRAATI İŞTEN ÇIKARMALAR
 
İşten atmaların başladığı dönemde kayyumun İŞKUR üzerinden yaklaşık 400 işçi istihdam ettiğini belirten Turan, kadın danışmanlık merkezi aracılığıyla kadınlara sosyolog, psikolog ve eğitmenler öncülüğünde şiddete karşı kadın dayanışmasının yürütüldüğü İŞTAR kadın merkezinin de kapatıldığını hatırlattı. "Akdeniz belediyesi, halkın oyuyla seçilmişlerin yönettiği zamanlarda, kent ve çevre düzenlemelerine, sağlık ve ekoloji konularına önem verip çalışmalar yaparken, kayyum geldikten sonra başta sağlık ve ekoloji olmak üzere bu konuları göz ardı etmiştir" diyen Turan, kayyumla birlikte belediyenin adeta karakola dönüştürüldüğünün kaydetti.
 
RANT VE YANDAŞ BELEDİYECİLİĞİ
 
Turan, belediyeye ait olan kadın üretici pazarı yerinin, İHH'ye, Huzurkent'te bir binanın ilçe emniyet müdürlüğüne, eğitim destek evinin olduğu binanın valiliğe tahsis edildiğini ve Barış Bahçe ve Mahmudiye mahallelerinin kentsel dönüşüm ile TOKİ'ye peşkeş çekildiğini ifade etti.
 
Turan, "Kayyumu, merkeziyetçi, antidemokratik, gaspçı bir yönetim anlayışıyla, hükümetin belediyesi olduğuna kanaat getirerek, sınıfta bırakıyor ve 31 Mart yerel seçimlerinde de tasdiknamesini vereceğimizi buradan, Akdeniz'de yaşayan tüm halkımıza duyuruyoruz" dedi.