23 Eylül 2024 Pazartesi

HEDEP Gençlik Meclisi Sözcüsüne gözaltına işkence

Cenazelerin ailelerine karton kutularda teslim edilmesine tepki göstermek için dün İstanbul'da yapılan eylemde gözaltına alınan HEDEP MYK üyesi ve Gençlik Meclisi Sözcüsü Edanur İbrahimoğlu, ağır işkenceye uğradı. HEDEP ve SKM'ye işkenceye tepki gösterdi. SKM, "Direnen, mücadele eden kadınlara yönelik gerçekleştirilen erkek-devlet şiddetine boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. İşkencecilerden, talimatı verenlerden hesap soracağız" dedi.

Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER), İstanbul'da Şirinevler Meydanında eylem yaparak, gerilla cenazelerinin ailelerine karton kutularda gönderilmesine tepki gösterdi.

Barış Anneleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üye ve yöneticilerinin de katıldığı eyleme polis saldırdı, onlarca kişi işkenceyle gözaltına alındı.

HEDEP: PARTİMİZDEN VE GENÇLİK MECLİSİMİZDEN KORKUYORLAR
Gözaltına alınanlar arasında bulunan HEDEP MYK üyesi ve Gençlik Meclisi Sözcüsü Edanur İbrahimoğlu, ağır işkence gördü. Gözaltına alınırken işkenceye maruz kalan İbrahimoğlu'na yönelik saldırının gözaltı sırasında da devam ettiğini duyuran HEDEP, "İşkenceleriniz bizi yıldıramaz. Bu saldırılarınız partimizden ve Gençlik Meclisimizden korktuğunuzun kanıtıdır. İnsanlık suçu olan işkencelerin hesabını er ya da geç vereceksiniz" dedi.

SKM: İŞKENCECİLERDEN, TALİMATI VERENLERDEN HESAP SORACAĞIZ
Edanur İbrahimoğlu'na yönelik işkence saldırısına Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) de tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan SKM, "HEDEP MYK üyesi Edanur İbrahimoğlu, dün Şirinevler'deki basın açıklamasında işkence ile gözaltına alındı. Direnen, mücadele eden kadınlara yönelik gerçekleştirilen erkek-devlet şiddetine boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. İşkencecilerden, talimatı verenlerden hesap soracağız" dedi.