8 Ekim 2024 Salı

Helikopterden atılan Şiban, askerlerden şikayetçi oldu

Yaşamını yitiren Servet Turgut ile birlikte helikopterden atılan Osman Şiban,  "Bir askerin helikopter yanında başıma tekme atması sonrası bayıldım. O andan sonrasını hatırlamıyorum" diyerek, askerler hakkında şikayetçi oldu.

Van'ın Çatak ilçesinde 11 Eylül 2020'de operasyona çıkan askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitiren Servet Turgut ile birlikte helikopterden atılan Osman Şiban, 9 ay sonra ifade verdi. Hakkında "örgüt üyeliği" iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren Şiban, olay günü yaşadıklarını anlattı.

'BİR ASKER HELİKOPTERİN YANINDA BAŞIMA TEKME ATTI'
Servet Turgut'la birlikte gözaltına alındıktan sonra helikoptere götürüldüklerini ve bu sırada darp edildiklerini belirten Şiban, "Askerler sürekli darp ediyordu. Bizi helikopterin yanına götürdüler. Orada darp sürdü. Bir askerin helikopter yanında başıma tekme atması sonrası bayıldım. O andan sonrasını hatırlamıyorum. Gözlerimi Mersin'de açtım" dedi.

ASKERLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU
Şiban, darp edilmesi sonucu helikopterin yanında bayıldığını ve sonrasını hatırlamadığını söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen Şiban, kendisini darp eden askerler hakkında şikayetçi oldu. Şiban, ifadesinin alınmasının ardından hakkında yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.