23 Eylül 2024 Pazartesi

Hesap sormak için 6 Ocak'ta Paris'te yürüyüş düzenlenecek

Paris'te 2013 ve 2023 yıllarında 6 Kürt siyasetçinin katledilmesinin yıldönümlerinde sokaklara çıkılacak. KONGRA-GEL, "Karanlığa karşı öfkemizi yükseltmek için 6 Ocak günü herkes Paris'te olmalıdır" çağrısında bulundu.

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 ve 23 Aralık 2022 tarihlerinde MİT operasyonlarıyla katledilen Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn), Leyla Şaylemez (Ronahî), Emine Kara (Evîn Goyî), Mîr Perwer (Mehmet Şîrîn Aydın) ve Abdurrahman Kızıl'ı anmak için 6 Ocak günü Paris'te sokağa çıkılacak.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı yaptığı açıklamada, 10 yıl arayla yaşanan katliamlarda Fransa devletinin sorumluluğuna işaret etti, "Fransa'nın derin ilişkiler içinde olduğunu gösteriyor" denildi. Sykes-Picot ve Lozan antlaşmalarının koordinatörlerinden olan Fransa'nın yüz yıldır bu anlaşmalar çerçevesinde Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü soykırım politikalarına destek verdiği kaydedilen açıklamada, "Fransa ülke olarak doğrudan töhmet altındadır. Bu katliamların yarattığı karanlığı aydınlatmak ve perdenin arkasındaki gerçek katilleri yargılamak suretiyle ancak bu töhmet altından çıkabilir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, katillerin açığa çıkarılması ve adaletin sağlanması talebini yükseltmek, Kürt kadın öncülerinin katillerinden hesap sormak için 6 Ocak günü Paris'te yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.