23 Eylül 2024 Pazartesi

Hesekê'de IŞİD ile İç Güvenlik Güçleri arasında çatışmalar sürüyor

IŞİD üyelerinin dün akşam Hesekê'de bulunan hapishaneye yönelik gerçekleştirdikleri saldırının ardından çatışmalar bugünde sürüyor. Hapishaneden kaçan 89 çete üyesi yakalanırken 7'den fazla çete üyesi de öldürüldü. İç Güvenlik Güçleri yaptıkları açıklamalar da 7 üyelerinin yaralandığını ve bir üyelerinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ayrıca çok sayıda sivilinde katledildiği belirtiliyor.

IŞİD'lilerin dün akşam Hesekê'de çete üyelerinin kaldığı hapishane'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırı bugün de devam etti. İç Güvenlik Güçleri, Demokratik Suriye Güçleri ve çeteler arasında yaşanan çatışmalar da 7'den fazla çete üyesi öldürüldü.

İç Güvenlik Güçleri yaptıkları açıklamada,Xalid İlêwî isimli üyelerinin hayatını kaybettiğini ve 7 üyelerinin de yaralandığını açıkladı. Açıklamada ayrıca 3 sivili de katlettiği belirtildi.

Çetelerin saldırının ardından saklandıkları Xiwêran mahallesinin tamamen ablukaya alındığı açıklandı. Hapishane'den kaçan IŞİD üyelerinden 89'unun da yapılan operasyonlarda yakalandığı belirtiliyor.

Çeteler Hapishane'nin batısında bulunan Zihûr Mahallesi halkının çatışma bölgesinden çıkmasına da izin vermiyor.

Uluslararası Koalisyona ait uçaklar da, çetelerin toplandığı bir binayı vurdu. Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı da son olarak yaptığı açıklama da, "Hesekê'de yaşanan olaylar, DAİŞ çetelerinin Xiwêran cezaevinden kaçma ve mahallede saklanma girişimleri sonucunda güçlerimiz teröristlerin tehlikeli girişimlerini sonlandırmak için çalışacak. Bu temelde, halkımızı aşağıda belirtiğimiz önlemlere göre hareket etmeye çağırıyoruz:

♦ Şehirdeki trafik hareketi tarihi belli olmayan bir süreye kadar durduruldu.
♦ Şehirde şüpheli bir hareket olduğunda aşağıdaki numaraları arayınız;
0997 512 256 - 0935 142 722" şeklinde ifade etti.